FORUM

Sezona 2017 – ki je za Volkswagen ne bo


Forum VW motošport WRC polo R Sezona 2017 – ki je za Volkswagen ne bo

Neodgovorjene teme | Aktivne teme

Ta tema vsebuje 0 odgovorov, ima 1 glas, in jo je nazadnje posodobil/a bundr bundr 22. 1. 2017 at 22:16.

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #10570
  bundr
  bundr


  moderator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1530 sporočil

  Vrjetno je vsem že poznana zgodba o umiku Volkswagna iz elitnega svetovnega prvenstva v rallyu, ki se je nepričakovano in nenadno zgodila v lanski sezoni pred zadnjim rallyem v sezoni 2016. A kaj moremo, tako so se vodilni možje odločili.

  Tu je nekaj fotografij dirkalnika Polo R WRC 2017, ki je bil v zaključni fazi razvoja in skoraj pripravljen za novo sezono.

  Dirkalnik je že na videz drugačen.

  Zunanjost je zaradi same aerodinamike širša, stranski pragovi zelo izstopajo zaradi same oblike, večji je tudi zadnji spojler, več je odprtin za hlajenje ter zadnji difuzor je bolj opazen. Poleg tega je dirkalnik na voljo samo v trivratni izvedbi, v prejšnih sezonah so vozili z petvratnim dirkalnikom.

  Notranjost kakšnih posebnih sprememb ni doživela, vse je bolj ali manj ostalo enako oz. podobno iz prejšnega dirkalnika.

  Motor pa je zaradi novih pravil, ki jih je določila FIA pridobil na moči. Namreč FIA je dovolila uporabo močnejšega restriktorja, ki sedaj dirkalniku omogoča 380 konjskih moči. Dirkalniki v prejšnih sezonah so imeli 315 konjskih moči.

  Varnost se je tudi zaradi dodatne moči povečala. Največja sprememba so sedeži v dirkalnikih, ki imajo še več opore, glavna sprememba, ki je vidna z očesom pa je večja in bolj ojačana zaščita za voznikovo in sovoznikovo glavo. Dodatno so tudi z debelejšim polnilom obložena vrata dirkalnika.

  Označene bistvene spremembe zunanjosti med dirkalnikom iz sezone 2016 in za sezono 2017

  Še nekaj videoposnetkov, ko so za novo sezono testirali nov dirkalnik…

  Škoda, da so se odločili za umik iz rally prvenstva, saj po videnem iz testiranj je bilo videti zelo dobro. Če k temu dodamo še dirkalnik, ki bi bil brutalen in hiter ter vse dirkače, bi bila letošnja sezona 2017 zelo zanimiva in ne dvomim, da nebi ponovili rezultatov iz prejšnih sezon.
  A kot kaže se Volkoswagen zna vrniti nazaj, a zaenkrat dirkalnik ponuditi le privat ekipam. Mogoče pa se odločijo in čez nekaj let zopet vrnejo nazaj.

  V spodnjem videu pa so se na svoj račun izstopa tudi malce pošalili, a če dobro pogledate začetek posnetka, boste videli dirkalnik Polo R WRC za sezono 2017 in v kakšnih barvah naj bi bil.

  Še o dirkačih, ki so v štirih zelo uspešnih sezonah vozili za ekipo Volkswagen Motorsport.

  - Sebastien Ogier in Julien Ingrassia: Dobila sedež pri moštvu Ford M-sport

  - Jari-Matti Latvala in Miiko Anttila: Dobila sedež pri novi ekipi oz. povratnikih v ta šport. Gre za moštvo Toyota Gadzo Racing

  - Andreas Mikkelsen in Andreas Jaeger: Dobila sedež v nižjem razredu WRC2, pri moštvu Škoda Motorsport. Vozi dirkalnik Fabia R5.

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.