Nerazvrščeno

 • Volkswagen Golf R Evo


  Volkswagen namerava na salonu v Pekingu aprila letos predstaviti nov koncept. Gre za močno atraktiven primerek, ki naj bi odšel tudi v proizvodnjo! Golf R Evo, kot so ga poimenovali, si bo delil platformo s standardnim Golfom R. Poganjal ga bo dvolitrski motor s štirimi cilindri, ki bo s pomočjo turbine razvil 276 kilovatov moči in 449 njutnmetrov navora.

  Za razvojem bencinskega motorja stoji Fritz Eichler, ki je vodja razvoja vseh motorjev pri Volkswagnu. Naj vas spomnimo, da je gospod Eichler razvil tudi motorja pod pokrovom Mercedes-Benzovega A45 AMG in CLA45 AMG. Oba imata 260 kilovatov moči in sta trenutno najmočnejša bencinska motora s samo štirimi cilindri.

  Pomemben dejavnik je masa, ki bo s pomočjo karbonskih vlaken podobna tisti iz serijske različice Golfa GTI. Tako bo Golf R Evo od serijskega R lažji za sto kilogramov.

  Golf R Evo bo za brzdanje vse te moči uporabljal šeststopenjski samodejni menjalnik v kombinaciji s Haldexovo sklopko, ki  bo skrbela za štirikolesni pogon.

  Leto 2014 je zelo pomembno leto za Volkswagnov športni oddelek, saj Golf GTI slavi svojo štirideseletnico! Ravno za to priložnost je tudi vodja dizajna  Klaus Bischoff potrdil določeno posebno serijo vozil. Potem ko lanskoletni koncept Golf GTI Vision ni prišel do proizvodnje, je precej verjetno, da bo luč sveta ugledal prav Golf R Evo.

  VIR: avtomobilizem


Fotografije