Novice

Novice

 • VW Eos ne bo imel naslednika


  Slaba prodaja in stroški razvoja so razlog, da VW ne bo pripravil naslednika Eosa.
  Po pisanju Spiegla je zgodba o starajočem Eosu znana – lani so izdelali samo 8000 primerkov, kar pomeni, da je štirisedežni mali kabrio vse prej kot prodajna uspešnica. Na drugi strani je tudi strošek izdelave kompleksne strešne strukture in dodatne ojačitve preveč, da bi opravičil razvoj nove generacije. Tudi popularnost kabrioletov na trgu je v zadnjih letih padla, zato so besede Martina Winterkorna, šefa VW-ja, prerorške – Nekatere niše so tako majhne, da niso upravičene.
  Eos je v prodaji od 2006, 2010 pa so mu namenili facelift. V Nemčiji je začetna cena dobrih 30 tisočakov, pri nas avtomobila sploh ni več v prodaji.
  vir: avtomanija


0 sporočil o “VW Eos ne bo imel naslednika”

  bundr bundr pravi:

  Eos odpeljal v zgodovino

  Model eos, kabriolet na osnovi golfa, je te dni dokončno končal svojo zgodbo, saj so izdelali poslednji avtomobil. Model se ni ravno proslavil z uspešno prodajo, lani so jih denimo izdelali le še 7.000. Čeprav je bil svoj čas proglašen za najbolj gejevski avto leta, pa je bila visoka cena, ki je bistveno presegala golfa kabrioleta ali beetla kabrioleta, očitno glavni hendikep.

  vir: http://www.zurnal24.si

Komentarji so onemogočeni.

Fotografije