Novice

Novice

 • Akrapovičev izpuh iz titana za Golfa GTI


  Akrapovič MTP-VW/T/1H (linija Slip-On) in S-VW/T/1 (linija Evolution) sta dva izjemno pomembna izdelka v razvoju slovenskega podjetja, ki napovedujeta veliko novost v izjemno konkurenčnem razredu športnih kombilimuzin, saj s tem prvič v tem razredu ponuja izpuhe iz titana. MTP-VW/T/1H (Slip-On) je vstopni sistem za Volkswagen Golf GTI VII. generacije, izdelan pa je v celoti iz titana, ki še zdaleč ni običajen material za izpušne sisteme v tem avtomobilskem segmentu. Izpušni sistem S-VW/T/1 Evolution je prav tako izpušni sistem iz titana kot Slip-On, sicer pa še s povezovalnimi cevmi večjega premera, izdelanimi iz nerjavnega jekla, ter razvit tako, da sta tok plinov in povratni tlak optimirana v najboljši možni meri. Evolution vsebuje tudi športen katalitični pretvornik, ki zagotavlja dodatno moč ter izboljšuje navor in odzivnost GTI-jevega štirivaljnika, vse skupaj pa sestavlja sistem z možnostmi nadaljnjega tuninga.

  Akrapovičev edinstveni, lahko grajeni izpušni sistem za Golf GTI brez dvoma zagotavlja tudi pomemben skok pri zmogljivostih. Optimiran tok izpušnih plinov omogoča GTI-ju dobro osnovo za nadaljnji tuning. Evolution dvigne moč za prepričljivih 8 kilovatov (12 KM) pri 4.750 vrtljajih v minuti ter navor za 16 njutonmetrov pri samo 4.350 vrtljajih v minuti, kar zagotavlja izboljšano odzivnost prek celotnega področja motornih vrtljajev. Tudi Slip-On daje ugledne številke: moč se v primerjavi s serijsko poveča za 3 kilovate (4 KM), navor pa za 7 njutonmetrov pri le 3.750 vrtljajih v minuti, kar daje več zmogljivosti ravno tam, kjer je to najbolj potrebno.

  Za popolno ponudbo videza Akrapovičevih izpušnih sistemov Evolution in Slip-On – kar je še ena Akrapovičeva novost v segmentu športnih kompaktnih kombilimuzin – je tu opcijski zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken. Ročno izdelan pri Akrapoviču in iz najboljših materialov ta difuzor sijajnega videza dodatno poudarja videz dvojnih zaključkov izpušnih cevi in dodaja še več ekskluzivnosti izpušnim sistemom iz titana na Golfu GTI.

  Akrapovič bo nova revolucionarna izpušna sistema za Volkswagen Golf GTI in izdelke za Audijeve modele RS 4 Avant, RS 5 in R8 podrobneje predstavil na Wörthersee Treffen (28. 5.–31. 5. 2014), kjer bodo lahko obiskovalci tudi v živo videli in slišali nove izpušne sisteme.

  vir: VWvortex


0 sporočil o “Akrapovičev izpuh iz titana za Golfa GTI”

  .com .com pravi:

  prodajalec na WSEEju nama je z Lukom povedal, da takle ”hec” stane 4800eur =)

Komentarji so onemogočeni.

Fotografije