Novice

Novice

 • Praktikanti koncerna Volkswagen so razvili edinstven Golf GTI


  Okoli 950 kilometrov in približno devet ur sta bila podatka navigacijskega sistema, ko je dvanajst praktikantov iz Wolfsburga vneslo svoj skupni cilj: Ribnica (Raifnitz) ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem. Štiri dekleta in osem fantov se odpravlja tja, da bi na 33. GTI srečanju (28. – 31. Maj) predstavili edinstven Golf GTI. Praktikanti, stari od 18 do 23 let, so avtomobil zasnovali povsem po lastnih predstavah, ideje so večinoma realizirali z ročnim delom in vozilo na kolesa postavili v devetih mesecih.
  Mladi, ki se pri Volkswagnu in v podjetju Sitech Sitztechnik izobražujejo za štiri tehnične poklice, so se s polno paro lotili izdelave svojega Golfa GTI. Sedaj se polni pričakovanj veselijo svetovne premiere na avstrijskem Koroškem 29. maja in čakajo na odziv ljubiteljev avtomobilov z vsega sveta.“Praktikanti iz ekipe za Vrbsko jezero so lahko ponosni na svoj avto,” je povedal dr. Heinz-Jakob Neußer, direktor razvoja pri znamki Volkswagen Osebna vozila. “Uresničili so dobre ideje, uporabili nove tehnologije in izdelali unikaten GTI, ki prepriča z dovršenimi detajli, zvokom in markantnim videzom.”Na GTI-srečanju 2014 ob Vrbskem jezeru si bo mogoče ogledati, koliko dragocenega in praktičnega znanja lahko praktikanti pridobijo pri Volkswagnu: od zasnove in dizajna do lakiranja, notranje opreme in motorja – bodoči avtomobilski mehatroniki, ličarji, notranji opremljevalci vozil in procesni tehniki za plastiko in kavčuk so domala vse načrtovali, preizkusili in realizirali sami, pri tem pa so seveda pridobili veliko strokovnega znanja.

  Dekleta in fantje v svojih letnikih sodijo med najboljše praktikante. Prav zato so bili izbrani v ekipo “Wörthersee GTI 2014″ in so sodelovali pri posebnem projektu po naročilu vodstva. Njihova naloga je bila, da serijski Golf GTI Performance* individualno prilagodijo povsem po lastnih predstavah in ga spremenijo v atrakcijo, ki bo na dogodku ob Vrbskem jezeru privabljala množice. V ta projekt so vložili veliko ur. Pri tem so postali močna ekipa, ki jo je vodil Holger Schülke.

  “Praktikanti so se pri tem projektu naučili veliko o številnih Volkswagnovih tehnologijah ter o njegovih kompetencah,” je povedal naročnik projekta prof. dr. Werner Neubauer, direktor za področje komponent pri znamki Volkswagen Osebna vozila. “Pri prvem GTI za Vrbsko jezero, ki temelji na aktualnem Golfu, so lahko izbirali med najboljšimi komponentami v koncernski paleti. Mladi avtomobilski inženirji so ob tem v celotnem procesu od idejne zasnove do
  končne predstavitve lahko spoznali, kako visoke so Volkswagnove zahteve
  glede kakovosti.”

  Od leta 2008 naprej Volkswagen svojim najboljšim praktikantom s posebnimi projekti nudi priložnost, da razširijo svoje strokovno znanje, da izrazijo svojo kreativnost in pokažejo, da so sposobni delati v ekipi. “Pri projektu izdelave Golfa GTI za srečanje ob Vrbskem jezeru so naši praktikanti spoznali kompleksnost izdelave avtomobila. Naši bodoči mladi strokovnjaki so sodelovali s specialisti iz različnih poklicnih skupin,” je poudaril Ralph Linde, vodja Volkswagen Group Academy. “Tovrstni projekti so za praktikante najboljša priložnost, da črpajo iz znanja izkušenih kolegov. Zato si GTI za Vrbsko jezero resnično zasluži posebno pozornost in je pomemben projekt v sklopu poklicnega izobraževanja pri Volkswagnu.”

  “Naši praktikanti, njihovo znanje in njihove avtomobilistične ideje za GTI-srečanje me vsakič znova navdušijo,” je povedal Bernd Osterloh, predsednik koncernskega in skupnega sveta delavcev. “Pri Volkswagnu je dualni sistem poklicnega izobraževanja upravičeno zelo pomemben. Temelj našega uspeha so kvalificirani in motivirani zaposleni.”

  Praktikanti ekipe za Vrbsko jezero 2014 po poklicih:

  Avtomobilski mehatroniki: Philipp Landgraf (22), Nathalie Magnus (23), Fabian Saust (23), Sebastian Wagner (21). Ličarja: Timo Riegenring (20), Sarah Till (22). Procesna tehnika za plastiko in kavčuk: Sina Golkowski (19), Andre Meier (22). Notranji opremljevalci vozil, vsi v podjetju Sitech Sitztechnik: Nick Bauer (19), Theresa Evers (18), Alex Lich (19), Dimitri Schell (22).

  Sitech Sitztechnik je podjetje za razvoj in izdelavo avtomobilskih sedežev v koncernu Volkswagen.

  vir: avtomobilizem


0 sporočil o “Praktikanti koncerna Volkswagen so razvili edinstven Golf GTI”

  bundr bundr pravi:

  Golf 7 GTI Wolfsburg Edition s 375 KM

  Volkswagen je ob štiridesetletnici modela Golf svojim pripravnikom dovolil malce zabave. Na festivalu ljubiteljev GTI na Wörthersee, ki poteka ta teden, so množici predstavili svoj izdelek – Golf GTI Wolfsburg Edition, ki pod motornim pokrovom skriva 280 kilovatov.

  Golf GTI Wolfsburg Edition je bil izdelan ročno s strani mladih Volkswagnovih pripravnikov, ki so mu posvetili zadnjih devetih mesecev. Projekt so pripravniki pričeli s povsem običajnim Golfom GTI ter vanj namestili 2-litrski turbobencinski motor iz močnejše različice Golfa R. S pomočjo karbonskega ohišja zračnega filtra in posebnega aktivnega izpušnega sistema so iz motorja uspeli iztisniti 280 kilovatov (385 konjskih moči).
  Predelavo je doletela tudi zunanjost in notranjost vozila. Golf GTI Wolfsburg Edition je obarvan v atraktivno rdečo barvo, katero so poživili s črnimi črtami po celotni dolžini avta. Hkrati so s črno barvo ponazorili tudi samo mesto Wolfsburg, ki je bil navdih za predelavo. Poleg edinstvene barvne kombinacije sta nanj nameščena še spremenjena sprednji in zadnji odbijač. V stilu rdeče/črne kombinacije je tudi notranjost vozila. Največ pozornosti so deležni školjkasti Recaro sedeži, vgrajena igralna konzola Playstation in boljši zvočni sistem.

  vir: avtomobilizem

Komentarji so onemogočeni.

Fotografije