Novice

Novice

 • Uradno: Volkswagen bo v WRC-ju prisoten vsaj še do 2019


  Volkswagnovi šefi so v mesecu Juniju športnemu oddelku, prižgali zeleno luč za dodatne štiri sezone v rallyju za svetovno prvenstvo.
  Pri nemški znamki povedo, da je bilo prvotno začrtano, da se udeležijo le treh sezon (2013, 2014 in 2015), a glede na zmage, ki jih žanjejo v zadnjem času, je bilo bolj ali manj jasno, da jih bomo v WRC-ju spremljali dlje od leta 2015. Namreč, prisotnost v rallyju so zdaj podaljšali do konca leta 2019.

  »Rally za svetovno prvenstvo je odlična platforma, da Volkswagen kupcem po vsem svetu pokaže kaj pomeni učinkovitost, dinamika in zanesljivost,« pove Dr. Heinz-Jakob Neußer, odgovoren za razvoj in športno udejstvovanje pri VW-ju.

  »Ponosni  smo na odločitev uprave VW-ja, da so nam podaljšali prisotnost na rallyjih še za štiri sezone. Pri Volkswagnu nikdar do zdaj niso sprejeli takšen dolgoročni načrt,« pravi Jost Capito, šef Volkswagen Motorsport. »To je za mene in mojo ekipo velika motivacija, zato bomo še naprej kazali enako stopnjo strasti, odločnosti in zavezanosti, da se tudi v prihodnje zagotovi uspešnost na svetovnem prvenstvu,« še dodaja Capito.

  vir: avtomanija


Fotografije