Novice

Novice

 • Volkswagen predstavil tri nove agregate


  Volkswagen je na simpozij na Dunaju pripeljal dva nova bencinska prisilno polnjena agregata in zadnjo generacijo dizelskih agregatov TDI za lahka gospodarska vozila.

  Najbolj zanimiv je zagotovo visoko zmogljivi 1,0-litrski trivaljnik TSI, ki sloni na agregatu EA211. Zahvaljujoč turbopuhalu in električnem pospeševalniku enota ustvari 200 kilovatov (272KM) in 270 njutnmetrov navora. ”To je lep primer, koliko potenciala imajo agregati na notranje izgorevanje,” je dejal vodja oddelka za razvoj pogonskega sklopa, Dr. Heinz-Jakob Neußer. Agregat je trenutno še v fazi testiranja in ni informacij ali bo prešel v serijsko proizvodnjo.

  Drugi predstavljeni agregat TSI, ki so ga razkrili na Dunaju, je pripravljen na proizvodnjo: 6,0-litrski agregat W12 TSI proizvede 447 kilovatov (608KM) in 900 njutnmetrov navora med 1.500 in 4.500 vrtljaji na minuto. Pri Volkswagnu pravijo, da je novi W12 najbolj ekonomičen dvanajstvaljni agregat v prestižnem segmentu in proizvede “le” 250 gramov CO2 na kilometer. Končna hitrost je odvisna od vozila, vendar za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje le 4 sekunde in doseže najvišjo hitrost preko 300 km/h. Številne izboljšave in uporaba dveh raličnih tehnik vbrizga goriva – Audijevega direktnega vbrizga FSI in Bentleyevega večtočkovnega vbrizga TMPI – so temelj odličnih zmogljivosti tega agregata. Agregat W12 bo tako svoje mesto našel v prihajajočih modelih Bentayga in Continental, naslednji generaciji modela A8 in mogoče tudi v Phaetonu.

  Nemški proizvajalec vozil je končno razkril tudi nov dizelski agregat TDI, ki zadovoljuje potrebam emisijskega standarda Euro 6 in je namenjen lahkim gospodarskim vozilom. Novi 2,0-litrski štirivaljni TDI sloni na modularnem dizelsko komponentnem sistemu (MDB) ter bo nameščen v novega Multivana in Transporterja. Agregat je na voljo v štirih izvedbah z različnimi močmi – od 83 do 201 ”konjskih moči” in od 220- do 450 njutnmetrov navora.

  vir: Avtomobilizem.com


Fotografije