VW Motošport

 • Konceptni dirkalnik – Golf 7 TCR


  Novi Golf ustvarjen za dirkalne steze: Volkswagen Motorsport razvija svoj prvi dirkalnik na osnovi sedme generacije Golfa. Proizvodnja temelji, 330-hp Konceptni dirkalnik je sestavljen v skladu s TCR predpisi in je namenjen za pomoč Volkswagnu, da ovrednotijo potencialno zanimanje ekip za sezono 2016. Da bi pospešili razvoj dirkalnika, bo potrebno novega Golfa preiskusiti pod konkurenčnimi pogoji do nonca sezone (na preostalih 5 -ih dirkah). Partnersko sodelovanje, bo zagotovljeno z ekipo LIQUI MOLY Team Engstler, ki bo imela na voljo dva konceptno-testna dirklanika. Prav ta dva dirkalnika se bosta prvič pomerila na osmi dirki prvenstva Touring car Racer International serija TCR na dirkališču Red Bull v Avstriji (Spielberg).

  “Novo ustanovljena TCR serija ponuja obetavno izhodišče za dirkaške ekipe na nacionalni in mednarodni ravni. Z zanimivimi dirkami, ki na podlagi proizvodnje tehnologije, serijske tehnike in z razumnimi stroški, ki jih ponuja daje nov pogled za zasebne tekmovalne ekipe, “je dejal direktor Jost Capito vodja Volkswagen Motorsport oddelka.
  Pri razvoju konceptnega dirkalnika, ki temelji na aktualnem Golfu, smo sposobni, da nam uspe. To zmanjšuje tako razvojni čas in stroške. Prav tako bomo uporabili preostanek sezone za preizkus dirkalnika pod konkurenčnimi pogoji in oceniti morebiten projekt za sezono 2016.

   

  Dinamičen videz: novi Golf uteleša dirkaške gene

  Vizualno so tekmovalni geni jasno videni pri Golfu 7: 18-palčna platišča, šasija je približno 40 centimetrov širša od serijskega Golfa in z presenetljivo velikim zadnjim spojlerjem daje Golfu dirkalni videz. Aerodinamično oblikovan sprednji del in iz karbonskega materiala izdelan zadnji spojler so spremembe za na dirkališče. Med sestavne dele, so namenjeni za zaščito voznika dirkalni sedež z varovalom glave in tritočkovnim pasom (povzet iz Pola R WRC), varnostna kletka in prav poseben rezervoar za gorivo vse to v skladu s FIA predpisi.


  Pod motornim pokrovom konceptnega dirkalnika: zmogljiv motor ustvarjen za Golfa

  Zmogljiv štirivaljni dvolitrski turbo motor z neposrednim vbrizgom ter 243 kW oziroma 330 KM in 410 Nm navora izhaja iz športnega modela Golfa R. Za prenos moči skrbi samodejni DSG menjalnik s prestavnima ročicama nameščeni na volanu. Volkswagen Motorsport razvija dirkalnik skupaj v sodelovanju s športnim oddelkom SEAT, ki imajo izkušnje z Leon Cup Racer. Tako kot pri serijski proizvodnji vozil koncerna Volkswagen je dirkalnik izdelan na platformi MQB, saj ponuja številne sinergije za dirkalne avtomobile in zmanjšuje stroške sestavljanja in same proizvodnje.


  Testiranje pod dirkaškimi pogoji: prvi dirkaški nastop na Red Bull Ringu

  Da bi pospešili razvoj se bo konceptni dirkalnik preizkusil pod konkurenčnimi pogoji še na preostalih štirih tekmovalnih vikendih v mednarodni seriji TCR. Volkswagen Motorsport in dirkalnik bo zastopala znana ekipa LIQUI MOLY Team Engstler, ki se ponaša z desetletji izkušenj v turnem dirkanju in bodo tako prevzeli odgovornost za vodenje dirkalnika med preiskusno fazo.

   

  Končni rezultat dirkaškega vikenda: Prvi nastop, prva zmaga!

  Konceptni dirkalnik Golf 7 ekipe Volkswagen Motorsport in LIQUI MOLY Team Engstlerna je na dirkališču svoj prvi nastop v Touring car Racer International Series (TCR) potrdil z krstno zmago na drugi dirki. Zmago je ekipi pripeljal Španec Pol Rosell, ki je zmagal drugo dirko in  zaključil pred rojakoma Pepe ORIOLA (Seat) in Jordi Gene (Seat). Drugi dirkač te ekipe Mikhail Grachev (RUS) je dirko zaključil na šestem mestu.
  Na prvi dirki sta zasedla deveto mesto (Pol Rosell) in sedmo mesto (Mikhail Grachev).


Fotografije