FORUM

Odgovori na: Volkswagen Tiguan Comfortline 2.0 TDI BMT


Forum Forum Testi Testi vozil Volkswagen Volkswagen Tiguan Comfortline 2.0 TDI BMT Odgovori na: Volkswagen Tiguan Comfortline 2.0 TDI BMT

#10592
HighDSG777
HighDSG777


administrator foruma
Vozim: B8 BiTDI240 4M DSG HL R-Line
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
466 sporočil

– neposrečen dizajn notranjega vzratnega ogledala

Sicer v redu napisano, dovolj zanimivo, se pa z gornjo trditvijo nekako ne gre strinjati. “Frameless” ogledalo je nekaj boljšega, kar so v zadnjem času namestili v potniško kabino, kar zadeva preglednost in pogled na dogajanje za vozilom.

V obeh hišnih VW-ih – torej svojem Novem Passatu in Novem Tiguanu (obakrat tudi R-Line) – sta seveda nameščeni ti novi izvedbi ogledal in prav odličen pogled je nanju – brez nepotrebnega okvira, čist in vseobsegajoč. Poleg tega je samo čiščenja tega tipa zrcala dodatno olajšano ravno zaradi tega, ker so se znebili obrobe. Tudi preglednost naprej, ker zaradi svoje velikosti precej manjkrat ali pa sploh nikoli ne zakrije pogleda na semafor recimo, če stojiš kot prvi v vrsti, ni nepomembna.

Pa še o žarometih – so sicer LED, a v svoji LOW izvedbi, kajti HIGH (oziroma PLUS) izvedba je nekaj povsem drugega, že zaradi dodanega DLA sistema, ki jih ta, LOW različica, niti ne more imeti.
Tudi sam design izvedbe HIGH je povsem drugačen, z značilno dnevno LED “obrvjo”, ki je tu ni, poleg tega je zaradi takšnih žarometov tudi design prednje maske siromašnejši.

Vsekakor pa je Tiguan – roko na srce, raje kot 110kw, pa 4Motion in DSG7, paketa R-Line ne bom niti omenjal – tisto, kar vedno pritegne pogled(e)!
Tale preizkušana izvedba je sicer (vizualno mišljeno) v redu, to je pa tudi bolj ali manj vse.

Lp,

D.

B8. BiTDI. Highline/R-Line. Das Auto.
.