FORUM

Odgovori na: Kratke novice in zanimivosti


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice Kratke novice in zanimivosti Odgovori na: Kratke novice in zanimivosti

#10631
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Volkswagen razmišlja o F1

Po zadnjih poročilih, Nemci izvajajo študijo o mogočem vstopu v formulo 1.

BBC Sport citira vire blizu avtomobilskega giganta, študijo pa vodi nihče drug kot Stefano Domenicali, ki je po odhodu od Ferrarija pristal pri Audiju.

Volkswagnovo zanimanje za F1 je sprožila tudi uspešna kampanja Mercedesa in cel kup možnosti za promocijo, ki jih F1 ponuja.

Na žalost sta Ecclestone in šef VW-ja Ferdinand Piech od nekdaj na bojni nogi, zato je verjetnost, da bo VW vstopil v F1, dokler se eden od obeh možakarjev ne upokoji, bolj mala.

Če se bi VW odločil za vstop v F1, bi to storili s svojo ekipo in dirkalnikom.

vir: Avtomanija

….

Bo morda sedaj zanimivejša za Volkswagen?

Bernie Ecclestone v pokoju, formula ena z novim vodstvom: Zadnje spremembe bi lahko v formulo ena zvabile tudi koncern Volkswagen.

Formula ena naj bi pod novim vodenjem večinskega lastnika Liberty Medio dobila novi obraz. Američani želijo prilagoditi strukture, dirke naj bi nudile večji šov in zabavo in s tem naj bi privabili nove navijače. To naj bi pripomoglo sceni k večji atraktivnosti in to ne samo iz vidika ljudi, navdušenih nad motošportom, temveč tudi za odgovorne ljudi iz sveta proizvajalcev avtomobilov.

Prvi ukrepi z zamenjavo Bernieja Ecclestonea in uvedbo novega vodilnega dvojca Rossa Brawna (športni šef formule ena) in Seana Bratchesa (komercialni šef formule ena), so na zanimanje naleteli vsaj pri koncernu Volkswagen. Proizvajalec iz Wolfsburga, ki je že večkrat izrazil zanimanje za vstop v formulo ena, vendar je bil njihov odgovor zaradi Ecclestonea negativen, je sedaj pokazal spremenjeno držo.

“Menim, da se je sedaj celotna tema ponovno dobro premešala. Spoznavam nek novi začetek,” tako Wolfgang Dürheimer za kolege iz Motorsport-Total.com. Šef blagovnih znamk Bentley in Bugatti je namreč pooblaščena oseba koncerna za tematiko okrog motošporta. Pri morebitnem vstopu blagovne znamke Volkswagen v formulo ena je potreben blagoslov prav 58-letnega Nemca.

“Če zaznamo takšen novi začetek, potem je prav, da preverimo naše dosedanje odločitve in jih na novo ovrednotimo,” tako Dürheimer, ki s tem pušča priprta vrata do kraljevega razreda motošporta. V preteklih letih je bilo večkrat govora o morebitnem vstopu Audija v formulo ena. Pod vodenjem nekdanjega šefa ekipe Ferrari, Stefana Domenicalija, so opravili študijo izvedljivosti, vendar so se v zimskem času 2014/2015 ponovno odločili proti vstopu. Bo morda sedaj drugače?

vir: Avtomanija.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!