FORUM

Odgovori na: VW Touareg 2018 (III generation )


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Touareg 2018 (III generation ) Odgovori na: VW Touareg 2018 (III generation )

#10632
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Konec ugibanj – Volkswagen Touareg

Že dlje časa smo poslušali govorice, da bo Volkswagen predstavil novi touareg leta 2017, nove vohunske fotografije pa bi lahko to trditev potrdile, saj testni prototip dobiva vse bolj proizvodno obliko.

Nazadnje smo prototip novega volkswagna touareg videli nekaj let nazaj, ko so pravzaprav inženirji testirali samo nove stvari v drobovju, tako da nismo videli skoraj nič novega. Nove vohunske fotografije pa sicer prikazujejo avtomobil, ki je še vedno v fazi testiranja, vendar se pod kamuflažo spredaj in zadaj že skrivajo končne različice luči. Poleg tega se stranska linija verjetno ne bo več bistveno spremenila, bo pa zadek malo bolj napihnjen. Streha se po drugi strani bolj spušča proti zadku, kot pri aktualni generaciji, kar je seveda kompromis med bolj športnim izgledom in uporabnostjo zadnjega dela avtomobila.

Zakamufliran novinec sicer ni enak, kot aktualni volkswagen atlas. Od strani sta sicer podobna, vendar ima atlas drugačne stranske vbokline, ki so pod kljukami, touareg pa ima vdolbine nad kljukami in tudi ogledala so na različnih predelih avtomobila. Seveda sta avtomobila narejena tudi na drugačnih platformah, saj touareg uporablja novo MLB evo, na kateri so narejeni tudi audi Q7, bentley bentayga in prihajajoči porsche cayenne, v vseh pa je motor postavljen vzdolžno. Atlas pa ima samo podaljšano platformo MQB, ki jo uporablja tudi model golf, zaradi česar je motor postavljen prečno.

Kakšna bo motorizacija zaenkrat še ne moremo reči, vendar pričakujemo nekaj enakih motorjev, ki jih ima na voljo tudi audi Q7, obenem pa bi lahko bil vstopni motor 2,0-litrski TDI. Obstaja tudi možnost, da bo novi touareg na voljo tudi kot priključni hibrid, vendar se bo to gotov zgodilo šele kakšno leto po splovitvi, ki bi se lahko zgodila že prihodnje leto.

vir: Volan.si

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!