FORUM

Odgovori na: Pomoč pri nakupu…


Forum Forum Splošno Splošna debata Pomoč pri nakupu… Odgovori na: Pomoč pri nakupu…

#10648
lukad
lukad


administrator foruma
Vozim: Passat 3c variant highline
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
705 sporočil

Kot prvo dobrodošel na forumu še v mojem imenu, da si se odločil za passata je pravilna odločitev :) No da še sam napišem moje opazke o passatih model b7. Sam sem kupil 2.0 dizla 170km, 4 motion in dsg. Avto ima praktično vso možno opremo, manjka edino vlečna kljuka in hlajeni sedeži spredaj :)

Res je da sem iskal točno tak model in ga tudi našel. Če nisi preveč zahteven uporabnik za moje pojme glej passate ki so spredaj opremljeni vsaj s xenon-led kombinacijo luči. Sam sem se avtomatika navadil v prvem dnevu in vem da bo vsak naslednji tudi avtomatik. Predlagam da se zapelješ s kakšnim testnim in boš videl. Načeloma je avto s xenonom opremljen že s parkirnimi senzorji in navigacijo, katero lahko zamenjaš brez težav če bi ti bila recimo ta mala navigacija premajhna. Paket opreme, če ti je všeč usnje ali kombinacija usnje alkantara glej highline, ki imajo tudi v osnovi več opreme. Če te to ne moti bo comfortline čisto zadostoval.

Kar se tiče motorja, vzemi 140 konjski motor, če ti bo premalo ga čipneš na 170 in je to to. Pri vsakem avtu se prepričaj če je bil servisiran kot se za gre, sploh če boš vzel avtomatika preveri servisiranje menjalnika na 60kkm, menjava olja in filtra. Praktično bolezen teh avtov je vodna črpalka ki se pri praktično vseh menja pri okrog 90kkm, vse ostalo je načeloma bp. Odvisno od načina vožje in relacij boš imel lahko kašno težavo z dpf filtrom trdih delcev, pri meni smo ga že odstanili.

Kar se pa tiče kilometrine pa recimo pri nas v službi imajo taki modeli passatov že po 400kkm pa delajo brez težav. Če ima avto realne kilometre pomoje ne bo težav.

Če boš imel še kakšno vprašanje pa napiši.

LP lukad