FORUM

Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Arteon 2017 (naslednik modela CC) Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)

#10672
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Prvi oblikovni detajli prihajajočega Volkswagna Arteon

Pri nemškem Volkswagnu so napovedali, da bodo na avtomobilski salon v Ženevo pripeljali naslednika modela CC, ki so ga poimenovali Arteon. A še pred uradnim razkritjem so pokazali prve detajle, ki vsaj malce razkrivajo prihajajočo kupejevsko limuzino.

Model Arteon, čigar ime je sestavljanka besed »Art« (umetnost) ter »Eon« (končnica, ki označuje pri Volkswagnu najbolj prestižne modele – npr. kitajski Phideon), predstavlja zamenjavo za model CC. Pri Volkswagnu ga umeščajo med Passata in pred kratkim ukinjenega Phaetona, pri čemer naj bi iskal svojo konkurenco tudi med precej bolj prestižnimi modeli, kot so Audi A5 Sportback, BMW serije 4 Gran Coupe ter celo Audi A7 Sportback.

Pri Volkswagnu hkrati obljubljajo, da se bo novi Arteon, ki se sicer v veliki meri naslanja na dve leti nazaj v Frankfurtu predstavljeni konceptni Sport Coupe Concept GTE, ponašal z obilico prostora na vseh sedežih ter najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi. Ostale tehnične podrobnosti zaenkrat še držijo zase, razkrili pa jih bodo marca v Ženevi, ko ga bodo tudi uradno predstavili javnosti.

vir: Avtomobilizem.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!