FORUM

Odgovori na: VW Golf VII – prenova ( November 2016)


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Golf VII – prenova ( November 2016) Odgovori na: VW Golf VII – prenova ( November 2016)

#10673
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

VW Golf R je lahko tovarniško opremljen z izpuhom Akrapovič

Na nedavni prvi vožnji s prenovljenim Golfom smo med drugim izvedeli, da lahko kupci prenovljenega 310-konjskega Golfa R ob naročilu izberejo izpušni sistem slovenskega proizvajalca, ki je tovarniško vgrajen.

Za Volkswagnovce oziroma Golfa R so mojstri iz Ivančne Gorice razvili titanov izpušni sistem, ki je za 7 kg lažji od serijsko vgrajenega, žal pa pri Akrapoviču ne želijo razkriti podatkov koliko dodatne moči kupec z nakupom pridobi. Gre za ekskluzivni dogovor med obema podjetjema, kar med drugim posledično pomeni, da titanovega izpuha v prosti prodaji ni mogoče kupiti. Na predstavitvi so novinarjem sicer omogočili poslušanje zvočnega posnetka delovanja enega in drugega izpuha, a vsaj za zdaj, tega z vami ne moremo deliti, ker za javno predvajanje niso dobili ustreznih dovoljenj.

Ob tem lahko postrežemo s podatkom, da naj bi bil izpušni sistem vreden dodatnih 3700€, kot del posebnega paketa R-Perfomance, ki med drugim prinaša izboljšane zavore, 19-palčna platišča, izključeno elektronsko omejitev najvišje hitrosti (250 km/h), zatemnjena zadnja stekla in prilagojen zadnji spojler. Golf R pri nas stane 40.998€, še bolj zanimiv pa je podatek, da se pod pokrovom skriva preverjen bencinski dvolitraš podprt s turbino, ki po nadgradnji zmore razvijati 227 kW (310 KM), medtem ko se moč, preko sedemstopenjskega samodejnega ali 6-stopenjskega ročnega menjalnika, prenaša na vsa štiri kolesa (4Motion). Pospeševanje od 0 do 100 km/h opravi v 4,6 sekunde, najvišja hitrost pa naj bi znašala 267 km/h.

vir: Avtomanija.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!