FORUM

Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Arteon 2017 (naslednik modela CC) Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)

#10847
HighDSG777
HighDSG777


administrator foruma
Vozim: B8 BiTDI240 4M DSG HL R-Line
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
466 sporočil

@Matej,

Mislim, da je počasi že kar povsem bz tole “dopisovanje” v smisliu nekega dokazovanja itd, ker veva, kako zadeve stojijo, kajne? Dozdeva se mi, da gre tudi za bolj kot ne neko rahlo in permanentno kontriranje vsemu, kar napišem, kar bi seveda imelo nek smisel, če bi to vse držalo, pa nisva samo midva tista, ki veva, da ni tako. Tudi po tujih portalih (DE in AT) se sprašujejo – zakaj ponovno CC (Arteoon)? Celo zadnji AutoBild v Ženevi ni bil ravno navdušen nad njim, sodelavec z Vala202 (Janez Martinčič), s katerim skupaj oblikujeva “Avtomobilsko prometne minute” pa je celo dejal, da ga je ta VW model (pa je sicer tudi on precej naklonjen naši znamki oziroma koncernu), ko ga je videl na novinarski prezentaciji pred začetkom prireditve še, v živo pustil še celo bolj ravnodušnega, kakor pa na slikah…
Pravi, da ni nekega pravega učinka in ko zraven in skupaj stojijo B8 Limuzina in seveda Variant, sploh ne izstopa. Pustimo zdaj ob- in sub-jektivno presojo, govorim le o informaciji iz prve roke.

Če naj bi bilo nekaj nad Passatom (pa v modelski paleti ni), potem to zagotovo niti doslej ni bil CC, ne bo niti Arteon, bil je kvečjemu Phaeton in je pri Kitajcih zdaj Phideon.

Aproppo temu morda – ob izidu Passata CC, l. 2008, sem si ga imel veliko željo kupiti. Takrat je v garaži stal moj 3c 170PS Highline Individual. A zakaj ga nisem? Ker mi je zdrav razum narekoval, da najbrž to ne bo pametna poteza. Hvalabogu.

In ja, res ne bi bila. To se vidi tuid danes, vsaj po številu prodanih in zdaj že starih in prvih CC-jev, druge generacije je bilo še manj. No, zdaj tretja pa se bo morala šele pokazati in glede na predhodnika jih bo verjetno – koliko? Ja, točno tako…

In tule, pri vsem skupaj, torej res ne gre za to, da si nekdo izbere ta ali oni model – pardon – izvedenko. Točno se ve, kako so zadeve naravnane. No in neki CC, mimogrede, pri najboiljši volji ni mogel niti ni želel biti družinski avto – ker za to enosatvno ni bil zamišljen. Še manj se trudi, da bi to skril.

Mogoče, kot samo opazka za sproti na temo številčnosti tega Coupeja (pri nas torej!) – na cestah sem ter tja celo kakšnega je videti (predvsem prve generacije, ki je seveda precej dostopna), na A.netu jih je natančno 33 – ena sama samcata stran torej – , od tega v zasebni prodaji (pa ne nujno “slovenskih” ) točno 11, ostanek je veva kaj… Toliko o statistiki.

Ok…
Mahanje in “brisanje”pred zaslonaom navigacijske naprave je pa za zdaj in bo do nadsljnjega še zelo ubogo – od premikanja slikic oz. postaj in glasbenih posnetkov. To je vse. In ne – ne moreš uravnavati glasnoti.

Nasploh je malce hecno tole – stvari se dajo upravljati hitreje in predvsem natančneje s stkali na volanu recimo ali celo glasovno (no, kdor ga pač ima), ne vem torej, zakaj bi kdo imel tako nujno potrebo po tem, da bi na vse to še “mahal” in “brisal” tam mimo…
Ker je morda uporabno? In le zato, da je nekaj “novega”…?

Bodoče (torej prihajajoče) radio/navi enote dobijo preostali modeli, torej recimo Passat, Tiguan, Touran… tekom tega oziroma prihddnjega leta.

Še dobro, da jih niso že doslej. Pa sem že tudi razlagal zakaj.

Lp,

D.

B8. BiTDI. Highline/R-Line. Das Auto.
.