FORUM

Odgovori na: VW T-ROC 2017


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW T-ROC 2017 Odgovori na: VW T-ROC 2017

#10929
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Pripravljen na poletno razkritje – Volkswagen T-ROC

Volkswagen se že dlje časa pripravlja na razgrnitev križancev, ki bodoi znamki pomagali pospešiti prodajo tudi v tem segmentu. V naslednjih 18 mesecih bo veliko premier, prva pa bo ravno za model T-ROC!

Pri Volkswagnu se že nekaj časa igrajo z idejo križanca, ki bi ga naredili na osnovi modela golf. Že leta 2014 so v Ženevi predstavili koncept T-ROC in čeprav bi ga letos v Ženevi morali razkriti, so se raje odločili za poletno premiero, saj bo avtomobil na cestah šele enkrat proti koncu leta. T-ROC bo postavljen ob bok modelu golf in bo namenjen tistim kupcem, ki si želijo več praktičnosti in povečano oddaljenost od tal. Predvsem bo T-ROC bolj škatlast, s kvadratastimi odprtinami za kolesa in širokima C-stebričkoma.

Mehaniko si bo delil z novim audijem Q2, tako da bo podobno tudi dolg, okoli 4,2 metra, širok pa 1,8. Ker bo torej narejen na platformi MQB, bo medosje dolgo okoli 2,6 metra, podobno kot pri modelu golf, slednji pa bo posodil tudi motorje in menjalnike. Vstopni model bo takoj poganjal 1,0-litrski turbobencinski trivaljnik, ki proizvede 81 kW (110 KM), na voljo pa bo tudi novi 1,5-litrski turbobencinski TSI z močjo 110 kW (150 KM). Seveda bo T-ROC za pogon uporabljal tudi dizelske stroje in takšnih modelov naj bi prodali največ. Na voljo bosta sicer samo dva, 1,6- in 2,0-litrski TDI, ki bosta premogla od 85 kW (115 KM) do 110 kW (150 KM) moči, vsi motorji pa bodo lahko spojeni s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DSG.

Vstopni modeli bodo gotovo imeli samo pogon na sprednji kolesi, štirikolesni 4motion pa bi lahko bil rezerviran za bolje založene različice z dizelskimi motorji. Če bo prodaja dobra, bi lahko obstajale tudi različice GTI, GTE, GTD in R, popolnoma električne različice pa ne napovedujemo, saj so pri Volkswagnu vso električno tehnologijo namenili znamki I.D.. Po predstavitvi modela T-ROC pa bo Volkswagen konec leta predstavil tudi novi touareg, po katerem pride na vrsto dvignjena različica modela polo, ki se bo za prodajo borila proti prihajajočemu seatu arona in nissanu juke.

vir: Volan.si

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!