FORUM

Odgovori na: Kratke novice in zanimivosti


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice Kratke novice in zanimivosti Odgovori na: Kratke novice in zanimivosti

#11123
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Novi DSG menjalnik bo imel 10 stopenj Vodja razvoja pri nemškem Volkswagnu je razkril nekaj podatkov o novem 10-stopenjskem samodejnem menjalniku z dvojno sklopko in o novem dvolitrskem dizelskem motorju z dvema turbinama. Hans-Jakob Neusser je na simpoziju o prihodnosti avtomobilske industrije na Dunaju predstavil nekaj skromnih podatkov o najnovejšem samodejnem menjalniku DSG, ki bo imel kar deset prestav. Na enakem dogodku pred dobrim letom je izvršni direktor Martin Winterkorn že namignil, da pri Volkswagnu pripravljajo omenjeni menjalnik, ki ga bodo lahko uporabili v prečno ali vzdolžno nameščenih motorjih. S tem bo podprta uporaba v številnih različnih modelih. Najnovejši samodejni menjalnik predstavlja eno od najbolj pomembnih razvojnih korakov pri Nemcih. Do leta 2020 bodo z njim vsem prihajajočim modelom vozil znižali povprečno porabo za 15% . Novi 10-stopenjski samodejni menjalnik razvijajo iz obstoječega 6-stopenjskega, ki ga trenutno uporabljajo v močnejših verzijah vozil. Neusser ni želel izdati, kdaj bodo pričeli s proizvodnjo, potrdil je le, da bo najnovejši samodejni menjalnik lahko prenesel do 500 Nm navora. Poleg novega menjalnika so pri Volkswagnu potrdili, da razvijajo 175-kilovatni dizelski motor z dvema turbinama. Dvolitrski štirivaljnik, razkrit na simpoziju bo vgrajen v številne modele, med njimi tudi v osmo generacijo Passata, ki prihaja proti koncu leta.

vir: avtomobilizem

Projekt desetstopenjskega DSG menjalnika je ustavljen
Volkswagnovega desetstopenjskega samodejnega menjalnika, ki so ga napovedovali leta 2013 na Dunaju, ne bomo videli v realnosti.
Razvoj tega menjalnika z dvojno sklopko je dokončno poslan v zgodovino, saj so Volkswagnovci preprosto ugotovili, da je vse skupaj preveč kompleksno in predrago. Ko so pretehtali vse možnosti so videli, da jim 10-stopenjski DSG ni prioriteta.
vir: Avtomanija.com

Tokrat dokončna odločitev…

Volkswagen je zaustavil razvoj 10-stopenjskega samodejnega menjalnka

Pri Volkswagnu so potrdili, da so prenehali razvijati 10-stopenjski samodejni dvosklopkovni menjalnik.

Kakršnokoli upanje, da bi v bližnji prihodnosti v Volkswagnovem Golfu ugledali 10-stopenjski samodejni dvosklopkovni samodejni menjalnik, je zdaj umrlo. Nemški proizvajalec je zaenkrat popolnoma opustil razvoj menjalnika. ”Pred dvema mesecema sem prototip zdrobil. Seveda sem shranil vse podatke,” je na letnem dogodku Vienna Motor Symposium za Automotive News izjavil Friedrich Eichler, vodja oddelka za pogonski sklop pri Volkswagnu.

Martin Winterkorn, nekdanji izvršni predsednik Volkswagna, je na simpoziju leta 2013 napovedal prihod 10-stopenjskega samodejnega menjalnika in visoko zmogljivega dizelskega agregata. Slednji naj bi bil prvič na voljo leta 2015 v Passatu, kasneje pa bi se razširil še na ostale Volkswagnove modele. Menjalnik naj bi bil premireno vgrajen leta 2017 v Golf GTI, GTD in R, po prvotnih napovedih pa naj bi bil primeren za vozila s pogonom na sprednji in zadnji kolesni par ter bi lahko prenesel vse do 550 njutnmetrov navora.

Kot je povedal Eichler, so razvoj 10-stopenjskega menjalnika DSG načrtovali, ko je bila aktualna filozofija ”več je bolje”- toda ti časi so minili. Kot je razkril neimenovani vir znotraj podjetja, so se razvoju menjalnika odpovedali predvsem zaradi visokih razvojnih stroškov in kompleksnosti izdelave.

Na letnem srečanju Volkswagna so letos na Dunaju začrtali novo strategijo, po kateri se bodo usmerili v razvoj električnih vozil in križancev. Prvo električno vozilo bo na ceste zapeljalo leta 2020 in bo oblikovalske smernice črpalo iz koncepta I.D.. Do leta 2025 želijo pri znamki prodati milijon zelenih vozil. S pomočjo 19 novih križancev v vsakem segmentu v naslednjih osmih letih naj bi okrepili finančno stabilnost podjetja in podprli širitev na nove pogonske tehnologije.

Vir: Avtomobilizem.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!