FORUM

Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Arteon 2017 (naslednik modela CC) Odgovori na: VW Arteon 2017 (naslednik modela CC)

#11136
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Volkswagen Arteon kot pomočnik v nujnih primerih

Arteon ima med vsemi modeli Volkswagen nameščeno največje število varnostno-asistenčnih sistemov, s pomočjo sistema Emergency Assist 2.0 pa naj bi bil zmožen preprečiti marsikatero nesrečo v različnih okoliščinah.

Sistem naj bi bil dodelan do najmanjše podrobnosti, saj lahko Arteon prevzame nadzor takoj, ko senzorji zaznajo, da voznik ni zmožen reagirati. Varnostni sistem bo sprva opozoril preostale udeležence na cesti in samodejno zapeljal na odstavni pas, kjer bo zaustavil vozilo. Emergency Assist 2.0 pod eno streho združuje aktivni tempomat, asistenco za nenamerno menjavo voznega pasu ter parkirno asistenco.

Če voznik ne more nadzorovati vozila, sistem prične s sistematičnimi protiukrepi. Sprva voznika opozori preko zvočnega signala in s pomočjo ikone na merilnikih. V primeru, da se voznik ne odzove, bo Emergency Assist aktiviral prej omenjeni protokol za zaustavljanje vozila, v katerem se bodo samodejno prižgali zadnje opozorilne luči.

Arteon bo z nežnimi premiki volanskega obroča in posledično avtomobila ostale udeležence v prometu opozarjal na pretečo nevarnost. Z aktivacijo ultrazvočnih senzorjev bo sposoben nadzirati promet za vozilom, s pomočjo aktivnega tempomata in asistence za nenamerno menjavo voznega pasu pa se bo pravilno odzval na vozila, ki vozijo spredaj. Arteon bo s tem minimiziral posledice nesreče zaradi menjave voznih pasov vse do popolne zaustavitve vozila.

Vir: Avtomobilizem.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!