FORUM

Odgovori na: VW Up! prenova 2016 + Up! GTI


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW Up! prenova 2016 + Up! GTI Odgovori na: VW Up! prenova 2016 + Up! GTI

#11183
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Na tradicionalnem GTI-srečanju ob avstrijskem Vrbskem jezeru bo Volkswagen razkril najbolj nabrito različico malčka up!. Up! GTI bo imel na voljo več moči, kot je je premogel prvi volkswagen golf GTI leta 1976.

Zgodaj prihodnje leto boste največji navdušenci nad najmanjšim volkswagnom imeli priložnost, da si privoščite najbolj nabrito različico GTI. Up! GTI, ki ga bo Volkswagen prihodnji teden predstavil ob Vrbskem jezeru, bo poganjal 1,0-litrski turbobencinski trivaljnik, ki bo proizvedel 85 kW (115 KM) in 200 Nm navora že od 2.000 vrtljajev. Čeprav se bo zunaj ob višjih vrtljajih slišal klasičen zvok trivaljnika, bodo potniki v notranjosti deležni sintetičnega zvoka bolj brutalnega motorja, ki bo prihajal iz zvočnikov. Moč se bo preko šeststopenjskega ročnega menjalnika prenašala na sprednji kolesi, up! GTI pa bo do stotice pospešil v 8,8 sekunde in drvel s kar 197 km/h.

Pri Volkswagnu so še dodali, da je up! GTI nekakšen duhovni naslednik prvega in originalnega volkswagna golf GTI, ki je prvič na ceste zapeljal pred 41 leti. Na papirju je kar nekaj vzporednic, saj je imel na voljo podobno moč (81 kW – 110 KM) in je lahko do stotice pospešil v okroglih devetih sekundah, pospeševal pa je vse do hitrosti 182 km/h. Je bil pa prvi golf GTI malenkost lažji od novega volkswagna up! GTI, saj slednji tehta 997 kilogramov, golf GTI pa je leta 1976 tehtal samo 810 kilogramov. Nabriti up! bo lahko odet v klasični GTI-barvi, rdečo in belo, poleg slednjih pa bosta na voljo še kovinska srebrna in črna ter nova modra ‘costa azul’.

V notranjosti bodo seveda karirasti sedeži, usnjen volan in prestavna ročica menjalnika z napisi GTI, v osnovni opremi pa bo še multimedijski sistem, klimatska naprava in ambientalna osvetlitev. Napisi GTI bodo še na maski in vratih prtljažnega prostora, v črno bo odeta maska, nova bodo tudi platišča. Mnogo bo še dodatkov v črni, med drugim plastiki zunanjih vzvratnih ogledal in strešni spojler, ki ustvarja več podtlaka. Up! GTI bo tudi 15 milimetrov bliže tlom kot klasičen up!, na voljo pa bo tako s tremi kot petimi vrati. Pričakujemo, da bo novi volkswagen up! GTI na voljo zgodaj prihodnje leto, zanj pa bo treba odšteti manj kot 20.000 evrov.

vir: Volan.si

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!