FORUM

Odgovori na: Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate"


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate" Odgovori na: Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate"

#11276
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Namesto denarja, dve dodatni leti garancije?

Iz Bruslja prihajajo zanimive napovedi, kako bo koncern VW reševal problematiko odškodnin vezane na manipulacije z izpušnimi plini. Vse kaže na to, da bodo ta vozila deležna dodatne dobe garancije.

Šef Volkswagna Matthias Müller je po pisanju časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) evropsko komisarko za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Vero Jourovo o izjemi obvestil ta teden, z njo pa je že seznanil tudi svoje trgovce in zastopnike. Volkswagen namreč izraza garancija sicer ne uporablja, temveč govorijo o “izjemi za povrnitev zaupanja”.

Koncern naj bi s takšno garancijo dokazal, da trdno verjame, da sporna programska oprema ne vpliva na vzdržljivost vozila oziroma ne more povzročiti okvar. Evropska komisija je pred tem vztrajala pri odškodnini in se na pogajanjih tudi večkrat sestala z Müllerjem. Jourova je po poročanju FAZ, ki se sklicuje na časnik Die Welt, dogovor pospremila z besedami, da “seveda še vedno ni primerljiv s situacijo v ZDA”, a vseeno predstavlja napredek od septembra, ko se je Bruselj začel pogajati s Volkswagnom.

Po ocenah naj bi se po evropskih cestah vozilo okoli 8,5 milijona vozil s sporno programsko opremo.

vir: Avtomanija.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!