FORUM

Odgovori na: VW I.D. Crozz – Electric Concept


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW I.D. Crozz – Electric Concept Odgovori na: VW I.D. Crozz – Electric Concept

#11317
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Volkswagen I.D. bo cenejši od tesla model 3

Volkswagen bo do leta 2020 začel prodajati svojo električno kombilimuzino, ki zaenkrat še nosi konceptno ime I.D., po napovedih pa bo avtomobil precej cenejši od modela 3, ki ga bo v kratkem ponudil Tesla.

Tesla model 3 je na drugi strani luže mogoče naročiti za preračunanih 30.500 evrov, vendar bo avtomobil v Evropi gotovo dražji za kakšnih 5 tisočakov, ko se bo začel prodajati. Pri Volkswagnu pa že zdaj pravijo, da bo njihov I.D. cenejši za 6 do 7 tisoč evrov. Kako je to mogoče? Predvsem z optimizacijo razvoja in proizvodnje, saj ima skupina Volkswagen pod sabo številne znamke, ki bodo prodajale enako različico avtomobila, le z drugačnim imenom in obliko. I.D. pa ne bo edini električni volkswagen v ponudbi, saj nameravajo pri Volkswagnu pripraviti še proizvodni različici konceptov I.D. cross in I.D. buzz.

Volkswagen je sicer koncept I.D. pokazal preteklo leto na pariškem avtomobilskem salonu, slednji pa je v drobovju skrival elektromotor z močjo 125 kW (170 KM). Takrat so napovedali, da bo lahko stotico dosegel v slabih osmih sekundah, tesla model 3 pa bo lahko enako nalogo opravil v šestih. Po drugi strani bo lahko vstopni model 3 na elektriko prevozil 350 kilometrov, kar so izmerili po standardu EPA, I.D. pa od 400 do 600 po standardu NEDC. V praksi bosta imela oba avtomobila približno enak električni domet.

Skupina Volkswagen namerava do leta 2025 ponuditi več kot 30 električnih avtomobilov, na leto pa jih nameravajo prodati med dva do tri milijone. To pomeni, da bodo kar četrtino celotne prodaje predstavljali električni avtomobili, za prihod katerih časovnica še ni znana.

vir: Volan.si

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!