FORUM

Odgovori na: Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate"


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate" Odgovori na: Volkswagen in dizelska afera emisij "Dieselgate"

#11383
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Prva zaporna kazen afere Dieselgate

James Robert Liang, ki je bil pri nemškem koncernu zaposlen kot inženir, bo 3 leta in 4 mesece preživel za rešetkami, saj je bil spoznan za krivega pri Volkswagnovi aferi z manipuliranjem pri emisijskih preskusih.

Liang je bil spoznan za krivega goljufije in kršitve zakona o čistem zraku. Očitke je inženir priznal septembra lani, zdaj pa mu je sodišče izreklo kazen 40 mesecev zapora in plačilo 200 tisoč dolarjev. Do tega je prišlo nekaj tednov za tem, ko je nekdanji Volkswagnov menedžer Oliver Schmidt priznal sodelovanje v goljufiji in zaroti. Schmidtu, ki so ga ameriške oblasti aretirale januarja v Miamiju, grozi do sedem let zapora in izgon iz države. Sodbo bodo razglasili 6. decembra.

Izgon bi po odsluženi kazni lahko doletel tudi Lianga, o čemer pa bo sodišče še odločilo. Je pa že potrdilo, da bo Liang dve leti po izpustitvi iz zapora pod nadzorom oblasti.

Liangova kazen je sicer precej ostrejša od tiste, ki jo je predlagalo tožilstvo. To je zanj zaradi sodelovanja v preiskavi predlagalo tri leta zapora in 20.000 dolarjev globe, medtem ko je Liangov odvetnik vztrajal pri letu dni pogojne zaporne kazni in hišnem priporu.

vir: Avtomanija.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!