FORUM

Odgovori na: VW I.D. Crozz – Electric Concept


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice VW I.D. Crozz – Electric Concept Odgovori na: VW I.D. Crozz – Electric Concept

#11445
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Kako blizu je Volkswagnov koncept I.D Crozz proizvodni različici?

Volkswagen I.D. Crozz je križanec med športnim terencem in štirivratnim kupejem, za katerega pri znamki trdijo, da je v novi podobi še bolj optimiziran v smeri serijske proizvodnje.

Na njem so, poleg žareče rdeče barve hibiskusa, še najbolj izstopajoči žarometi LED, ki nakazujejo pomik v smeri serijske proizvodnje in dajejo značilen svetlobni podpis. Izpopolnjena notranjost, v katero potniki lažje vstopajo zaradi odsotnosti stebrička B, deluje prostorno in prečiščeno. O čistoči pa govorimo tudi v povezavi s sistemom CleanAir, s katerim lahko voznik prek menija preveri kakovost zraka v avtomobilu in trenutno delovanje sistema.

I.D.Crozz II z novo glasovno asistenco omogoča odpiranje in zapiranje vrat z glasovnim ukazom ter vklop ali izklop režima avtonomne vožnje I.D. Pilot. Opremljen je z električnim štirikolesnim pogonom. Po en motor deluje na sprednji in zadnji premi, porazdelitev moči omogoča električna kardanska gred. Sistemska moč znaša 225 kW, koncept lahko doseže najvišjo hitrost 180 km/h ter ima z enim polnjenjem baterije 500-kilometrski doseg (NEVC). S sistemom za hitro polnjenje se visokozmogljiva baterija v 30 minutah napolni do 80 odstotkov kapacitete.

Serijska različica koncepta je napovedana za leto 2020, skupaj s kompaktnim štirivratnim modelom I.D., medtem ko lahko večji kombi I.D. Buzz pričakujemo v letu 2022. Vse tri študije I.D. povezujeta platforma “All New Electric Architecture” ter avantgarden dizajn.

vir: Avtomobilizem.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!