FORUM

Odgovori na: Volkswagen SEDRIC concept (avtonomno vozilo)


Forum Forum Novosti in novice Splošne novice Volkswagen SEDRIC concept (avtonomno vozilo) Odgovori na: Volkswagen SEDRIC concept (avtonomno vozilo)

#11459
bundr
bundr


administrator foruma
Vozim: Passat 3BG
Pridružen/a: 19/12/2013
Lokacija: Gorenjska
1709 sporočil

Volkswagen s povsem avtonomno vozečimi vozili na cestah že leta 2021

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu so pri Volkswagnu obelodanili precej pogumen načrt, da želijo že v kratkem uvesti v nekaterih mestih storitev za prevoze s povsem avtonomno vozečimi vozili. Znanstvena fantastika?

Pri največjem nemškem avtomobilskem proizvajalcu so že letos spomladi predstavili konceptno vozilo Sedric, s katerim so pokazali svojo vizijo avtonomno vozeče prihodnosti. Na tokratnem avtomobilskem salonu v Nemčiji pa je Volkswagnov predstavnik Johann Jungwirth precej optimistično najavil, da bi lahko tovrstna samodejno vozeča vozila videli že v kratkem v vsaj petih svetovnih metropolah.

Avtonomno vozeča vozila bi bila uporabnikom na voljo preko Volkswagnove storitve za prevoze MOIA, ki deluje v povezavi z aplikacijo Gett, s pomočjo katere je možno naročilo samega prevoza. Pri nemški znamki zaenkrat še čakajo na spremembe zakonodaje glede implementacije avtonomne vožnje, kar naj bi se zgodilo že prihodnje leto v ZDA. Kasneje naj bi omenjenim zakonodajnim spremembam sledili tudi v Singapurju, na Kitajskem in v Združenih arabskih emiratih.

Volkswagnova avtonomno vozeča vozila, ki bi se lahko pojavila v teh državah že čez dobra štiri leta, naj bi se dodobra naslanjala na konceptni Sedric, pripraviti pa želijo celo paleto samodejno vozečih modelov.

vir: Avtomobilizem.com

It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!