FORUM

Odgovori na: Sezona 2013


Forum Forum VW motošport WRC polo R Sezona 2013 Odgovori na: Sezona 2013

#636
Avatar
dules


administrator foruma
Pridružen/a: 19/12/2013
148 sporočil

No pa še nekaj zanimivosti…

1. Korejci so v Ženevi predstavili nalednji korak na poti k vrnitvi v WRC 2014.
Letos bodo potekala privatna testiranja in razvoj njihovega modela i20. Prvič so avto pokazali že lansko jesen v Parizu. Projekt skupaj ustvarjata Hyundaijev razvojni oddelek v Namyangu v Koreji in novo ustanovljeni oddelek Hyundai Motorsport v Alzenau v Nemčiji pod vodstvom WRC veterana Michaela Nandana.Ekipa se bo kmalu posvetila bolj intenzivnemu programu in testiranjem.

2.Kubica na 11 rallyjev v letošnji sezoni – od tega 7 WRC rally -jev
Njegov pokrovitelj naftar Lotos ga bo spremljal na Citroenu DS3 RRC, zapiske pa mu bo bral Maciek Baran. Kubica bo ERC kariero začel prihodnji vikend na Kanarskih otokih, potem se bo udeležil Rally Azores, videli pa ga bomo še na Korziki in na njegovem dvorišču na Poljskem.
A to še zdaleč ni vse. Poljak se s Citroenom namerava udeležiti še sedem rallyjev za svetovno prvenstvo. Prijavo je že poslal za rally na Portugalskem, sledijo pa še Grčija, Sardinija (Italija), Finska, Nemčija, Francija in Španija.

WRC avto Kubice…

3. Se Loeb vrača v WRC?
Sebastien Loeb bo v prihodnjih dneh umaknil svojo prijavo za dirko 24 ur Le Mansa, hkrati se umika tudi iz prvenstva Le Mans, zato so vse glasnejše govorice, da bi Francoz lahko ponovno vstopil v WRC prvenstvo.
Devetkratni svetovni prvak v WRC-ju je nameraval poleg ostalih aktivnosti z dirkalnikom ORECA-Nissan 03 LMP2 nastopiti na petih dirkah prvenstva Le Mans in na legendarni istoimenski 24 urni dirki. Razlog, zaradi česar bo moral Loeb umakniti prijavo tako z dirke v Le Mansu kot v prvenstvu, je pomanjkanje finančnih sredstev. Pri Loebovih so povedali le, da nadaljujejo program v prvenstvu FIA GT z McLarnom MP4-12C GT3, medtem ko odločitve v zvezi z Le Mansom ne komentirajo. So pa ob tem vse glasnejše govorice, da se bi Loeb lahko pojavil na več kot, sprva načrtovanih, štirih rallyjih za svetovno prvenstvo, saj Citroenu ne kaže najbolje