FORUM

Asistenca PORSCHE SLOVENIJA


Forum Splošno Splošna debata Asistenca PORSCHE SLOVENIJA

Neodgovorjene teme | Aktivne teme

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #10475
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Klicni center, lastna vlečna služba in nadomestni avtomobili

  Vsi lastniki Volkswagnov, Audijev, Škod, Seatov in Porschejev bodo odslej dalje deležni novih ugodnosti, saj zastopnik omenjenih znamk širi svojo dejavnost z namenom izboljšanja kakovosti pomoči strankam.

  Pri podjetju Porsche Slovenija so se odločili, da bo vez med kupcem in prodajalcem tudi po opravljeni prodaji še naprej trdna, v primeru, ko kupec potrebuje pomoč na cesti. Če so do zdaj tovarne zagotavljale zgolj asistenco v primeru okvare, so zdaj celoten sistem nadgradili do te mere, da se njihova vlečna služba odzove tudi v primeru nesreč, brezplačno odpelje avtomobil do najbližjega servisa oziroma do matičnega servisa (kjer lastnik avtomobila živi), v primeru težje napake ali poškodbe, in zagotovi nadomestni avtomobil na podobnem nivoju kot ga ima stranka.

  Kot je povedal generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič, so pred kratkim sklenili dogovor z eno od rent-a-car podjetij, ki bo v svoji floti imela primerno število vozil vseh znamk, katere zastopa Porsche Slovenija. To z drugimi besedami pomeni, da bo lastnik, ki je vozil Audija in je potreboval pomoč na cesti, za čas popravila dobil nadomestni avto znamke Audi. Vse to je tudi posledica ustanovitve lastnega kontaktnega centra, ki deluje na petih brezplačnih številkah (odvisno od znamke in je zapisana na vidnem mestu).

  Telefonske številke:

  080 1915 AUDI

  080 1917

  080 1918 VOLKSWAGEN/ŠKODA/SEAT

  080 1940

  080 1941

  In kako v praksi deluje pomoč na cesti preko njihovega lastnega kontaktnega centra? V ta namen so zaposlili tri osebe, ki so z vsemi znamkami podrobno seznanjeni. Ko bodo ti prejeli klic, bodo najprej ugotovili za kateri avtomobil natančno gre, kakšno je stanje vozila in kakšna pomoč je potrebna, na osnovi zbranih informacij pa bo asistent zagotovil pomoč za odpravo napak ali na kraj napotil vlečno vozilo. Pogoj, ki ga pri tem novem projektu zahteva tudi koncern, je, da je vlečno vozilo na kraju dogodka najkasneje v roku 45 do 60 minut od prejema klica. In tega standarda se bodo skušali čim bolj držati, čeprav se zavedajo specifike Slovenije in nekaterih odročnih krajev. Obenem bodo v poletnem času priskočili na pomoč tudi lastnikom v težavah na območju sosednjih držav. In vse to brezplačno. Hkrati bodo nudili pomoč tudi ob kraji vozila, a v tem primeru bo potrebno določeno doplačilo.

  Za primerno asistenco na cesti so nabavili 9 Volkswagen Crafterjev, jih primerno preuredili v vlečna vozila in v preteklih nekaj dneh v Centru varne vožnje na Vranskem, s pomočjo tamkajšnjih inštruktorjev, primerno usposobili vse voznike teh vlečnih vozil. Vsa ta vozila bodo v upravljanju nekaterih pooblaščenih trgovcev po Sloveniji, da bi s tem zagotovili čim večjo pokritost. Pri omenjenem projektu bodo sodelovali Porsche Koper, Porsche Maribor, Porsche Verovškova v Ljubljani, Avtohiša Mihalič, A2S iz Celja, Stavanja za področje goriške regije, na Dolenjskem imajo dva partnerja in sicer Avtohiša Berus in Avto Slak, medtem ko bo za Gorenjsko skrbelo vlečno vozilo Avtohiše Vrtač.

  A projekt asistence Porsche Slovenija bo v prihodnjih mesecih dobil še dodatno podporo v obliki pomožnih vozil (Volkswagen Caddy ali Škoda Octavia), ki bodo nekakšna delavnica v malem in s tem bodo nudili hitrejšo pomoč oziroma popravilo vozila na mestu.

  Na tem mestu se poraja vprašanje ali bodo s tem projektom neposredna konkurenca AMZS-jevi pomoči na cesti. Jože Terglav, vodja projekta Asistenca Porsche Slovenija, odgovarja, da AMZS zanje še vedno ostaja zvesti partner, saj bodo s svojim lastnim kontaktnim centrom voznikom zagotavljali pomoč od ponedeljka do petka med 7 in 19 uro, medtem ko bodo stranke ob klicu na njihove številke, v večernem ali prazničnem času, preusmerjene na AMZS-jevo centralo.

  vir: Avtomanija.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.