FORUM

Volkswagen SEDRIC concept (avtonomno vozilo)


Forum Novosti in novice Splošne novice Volkswagen SEDRIC concept (avtonomno vozilo)

Neodgovorjene teme | Aktivne teme

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #10836
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagnov avtonomno vozeči mikrobus

  Na avtomobilskem salonu v drugem največjem švicarskem mestu so pri Volkswagnu predstavili izjemno zanimivo vizijo avtonomne vožnje. Študija Sedric je koncernski prototip samodejno vozečega mikrobusa, ki bi se lahko pojavil na cestah v naslednjih 10 ali 15 letih.

  Pri konceptu Sedric, čigar ime je izpeljanka iz SElf-DRIving-Car (samodejno vozeče vozilo), gre za električno gnano vozilo, ki deluje povsem avtonomno in v katerem boste zaman iskali kakršnakoli upravljala (volan, stopalke, …). Projekt, ki je bil zasnovan s strani matične družbe in ne s strani ene od njihovih številnih znamk, pa hkrati nakazuje povsem verjetno avtomobilsko prihodnost.

  Mikrobus Sedric hkrati omogoča samodejno polnjenje na električnih polnilnicah, pri čemer pri Volkswagnu ne podajajo informacij o moči elektro agregata ali o dometu vozila. Potniki bodo z vozilom komunicirali s pomočjo funkcije glasovnega upravljanja ali preko aplikacije na svojih pametnih telefonih, glavne informacije pa bodo lahko spremljali na ogromnem zaslonu OLED, ki nadomešča vetrobransko steklo.

  Pri Volkswagnu načrtujejo, da bo tovrstno vozilo v prihodnosti namenjeno prvenstveno čedalje bolj razširjeni mreži car-sharing sistemov izposoje vozil, a ne preden bodo do potankosti dorečene zakonske omejitve samodejne vožnje.

  vir: Avtomobilizem.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11459
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen s povsem avtonomno vozečimi vozili na cestah že leta 2021

  Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu so pri Volkswagnu obelodanili precej pogumen načrt, da želijo že v kratkem uvesti v nekaterih mestih storitev za prevoze s povsem avtonomno vozečimi vozili. Znanstvena fantastika?

  Pri največjem nemškem avtomobilskem proizvajalcu so že letos spomladi predstavili konceptno vozilo Sedric, s katerim so pokazali svojo vizijo avtonomno vozeče prihodnosti. Na tokratnem avtomobilskem salonu v Nemčiji pa je Volkswagnov predstavnik Johann Jungwirth precej optimistično najavil, da bi lahko tovrstna samodejno vozeča vozila videli že v kratkem v vsaj petih svetovnih metropolah.

  Avtonomno vozeča vozila bi bila uporabnikom na voljo preko Volkswagnove storitve za prevoze MOIA, ki deluje v povezavi z aplikacijo Gett, s pomočjo katere je možno naročilo samega prevoza. Pri nemški znamki zaenkrat še čakajo na spremembe zakonodaje glede implementacije avtonomne vožnje, kar naj bi se zgodilo že prihodnje leto v ZDA. Kasneje naj bi omenjenim zakonodajnim spremembam sledili tudi v Singapurju, na Kitajskem in v Združenih arabskih emiratih.

  Volkswagnova avtonomno vozeča vozila, ki bi se lahko pojavila v teh državah že čez dobra štiri leta, naj bi se dodobra naslanjala na konceptni Sedric, pripraviti pa želijo celo paleto samodejno vozečih modelov.

  vir: Avtomobilizem.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.