FORUM

VW Beetle – prenova 2016


 • Avtor
  Prispevki
 • #10088
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen Freshens Up the Beetle

  Although unfounded rumors of its demise abound, the Beetle is getting a refresh from Volkswagen. New colors and options will allow for more individualization for Beetle owners.

  Perhaps the most prominent change is coming to the bumpers for the Basic and Design lines, which are flatter and sportier. Meanwhile, the Beetle R-Line, which replaces the Beetle Sport, will get even sportier set of bumpers.

  Volkswagen are also promoting two color options, Bottle Green Metallic and White Silver Metallic, which ride the line between retro and stylish.

  Three new upholstery materials are also coming to the Beetle, which give owners more color options inside.

  Owners will be happy to hear that 17-inch Philadelphia and 18-inch Ravenna Adamantium wheels are also available.

  These updates will be available on all of the Beetle special editions, including the Denim, the R-Line, the ALLSTAR, and the Exclusive. So far the updates have only been announced for Europe.

  Despite the new options, prices haven’t changed and the full range of engines is still available for Volkswagen’s most famous nameplate.

  vir: http://www.vwvortex.com/news/volkswagen-news

  Pri nemškem Volkswagnu so pokazali prve slike kozmetično osveženega Beetla ter njegove brezstrešne izpeljanke. Prenova, ki se je dotaknila zunanjih linij ter notranjega ambienta, pa je – kot smo od znamke iz Wolfsburga že navajeni – vse prej kot obsežna.

  Volkswagnovega »hrošča« modelnega leta 2017 je tako na zunaj moč prepoznati po rahlo redizajniranih odbijačih, zatemnjenih zadnjih lučeh LED, novi obliki 17 in 18-palčnih aluminijastih platišč ter novih karoserijskih barvah v zelenem in srebrno-belem odtenku. V notranjosti pa lahko opazimo rahlo spremenjeno armaturno ploščo, pri čemer bodo na voljo tudi nove možnosti individualizacije z nekaterimi oblazinjenji sedežev ter stilskimi paketi (npr. športni paket R-Line). Kupcem bodo ponudili še posebne, malce bolj unikatne, verzije, s katerimi bodo na cesti še opaznejši (npr. različica Denim, ki s svojim modrim oblazinjenjem spominja na Beetle Jeans iz leta 1974).

  Ker pa se tokratna kozmetična prenova ni dotaknila pogonskih sklopov, ostaja ponudba agregatov enaka kot pred prenovo. Pod motornim pokrovom bodo tako še vedno brneli trije že poznani bencinski agregati ter dva dizla (razpon moči od 105 do 220 »konjev«). Na nemškem trgu bo prenovljeni Beetle na voljo za vsaj 20.540 evrov in ga je že moč naročiti.

  vir: Avtomobilizem.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11849
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  VW Beetle se poslavlja

  VW je v sklopu Ženeve napovedal, da aktualna generacija Hrošča ne bo dobila naslednika.

  Volkswagen je Beetla oživil 1997, druga generacija je prišla 2011, a šef razvoja Frank Welsch je povedal, da so dve ali tri generacije dovolj. VW se usmerja na križance in električna vozila. T-Roc kabrio bo nadomestil kabriolete Beetla, Golfa in Eosa, I.D. Buzz, električar na osnovi Microbusa pa bo model, ki bo črpal iz VW-jeve preteklosti.

  Pri Volkswagnu so se nekaj časa poigravali z idejo o novi generaciji Bettla na električni pogon, a je Buzz s svojimi izpeljavami kot avtodom in pickup precej bolj primerna platforma za prodajo.

  vir: Avtomanija.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #12563
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Tihi konec za VW Beetla

  Čeprav je v nekaterih državah na spletnih straneh še vedno na voljo, ga menda ni možno več naročiti. Tako je tudi legenda doživela svoj neslavni konec, ki bi se lahko nadaljeval morda v obliki električnega vozila.

  Retro oblika in trivratna karoserijska zasnova, preprosto ni dovolj in, da bi v teh časih tak avto preživel na trgu. Beetle se tako poslavlja s trga, čeprav so v njegovi karieri prodali več kot 21 milijonov primerkov, dolga desetletja pa je veljal za simbol nemškega gospodarstva. A ti časi so že davno mimo in tržišče je danes za avtomobilske proizvajalce izjemno zahtevno.

  Kot kaže takšnega naslednika pri VW-ju ne bomo več videli, bo pa po vsej verjetnosti Beetle ponovno zaživel v električni družini ID, a ne pred letom 2022.

  vir: Avtomanija.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #14537
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen Beetle- Povsem zadnji model

  Lansko leto (2019) julija so v Volkswagnovi tovarni v Mehiki izdelali povsem zadnji primerek modela beetle.
  Ikoničen avtomobil, ki je navduševal mlado in staro od leta 1945, je tako v dobrih 70 letih prepričal 21 milijonov kupcev.

  V treh generacijah je volkswagen beetle poskrbel za mnogo nepozabnih spominov, predvsem pa je bila zanimiva prva generacija, ki so jo izdelovali kar 58 let, do leta 2003. Zadnji primerki prve generacije so venomer ostajali blizu klasičnim bratom, z izjemno sistema za vbrizg goriva in zavornih diskov. Ker ‘star’ beetle ni ustrezal najnovejšim varnostnim smernicam, in ker stare platforme niso mogli bistveno prilagoditi, so leta 1998 Nemci izdali drugo generacijo, ki si je drobovje delila s 4. generacijo modela golf. Ta je do leta 2010 prepričala 1,2 milijona kupcev, leto kasneje pa je napočil čas za tretji beetle, narejen na osnovi golfa 6. generacije, zadnji primerek pa so sestavili v sredo, 10. julija 2019. Tovarna Puebla je sicer že od 2. generacije ekskluzivno skrbela za proizvodnjo modela, ki so ga prodajali v 91 državah sveta, kmalu pa bodo proizvodne trakove zamenjali novi, na katerih bodo sestavljali nov kompakten križanec. Obstaja sicer možnost, da bodo pri Volkswagnu v prihodnosti obudili ime beetle, po vsej verjetnosti v obliki električnega avtomobila, ki bi se originalnemu beetlu lahko poklonil z zadaj nameščenim elektromotorjem in pogonom na zadnji kolesi.

  vir: Volan.si

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.