FORUM

VW Cross Coupe Concept


Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #563
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Cross Coupe Concept poganja hibridni pogon. TSI turbo bencinski motor z direktnim vbrizgom s 110 kW/150 KM in 210 Nm navora ter dveh elektromotorjev. Sprednji zmore 40 kW moči, tisti na zadnji osi pa 85 kW moči. Omenjena elektromotorja lahko delujeta vsak posebej ali skupno, skratka vse za zagotavljanje manjše porabe in znižanih emisij. Z uporabo vseh treh motorjev avto zmore od 0 do 100 km/h pospešiti v 7 sekundah. Z enim polnjenjem in uporabo elektromotorjev je možno prevoziti 855 kilometrov (40 km na elektriko), medtem ko naj bi povprečna poraba znašala le 2,7 litra na 100 km.
  Na voljo pa bo tudi štirivaljni turbo-dizel. Prav tako ima tudi ta vgrajena dva elektromotorja, ki z pomočjo TDI motorja povprečna poraba znaša le 1,8 litra na 100 kilometrov in 46 g/km emisij. Skupna moč sistema je 225 kW/306 KM, kar je za 1,86 tonski SUV dovolj da zmore razviti hitrost do 220 km/h.
  Notranjost sprejme 4 potnike, vozniku so namenili velik LCD zaslon preko katerega ima možnost spremljati vse kar se z avtomobilom dogaja. Na sredinski konzoli ima možnost preklopa načina vožnje (Sport, City in Off Road). Dizajn, tako notranjosti kot zunanjosti je klasičen, a obenem moderen, tudi na račun 20 palčnih platišč.
  Cross Coupé je koncept štirikolesno gnanega terenca, katerega poganja hibridni motor z možnostjo polnjenja preko električne vtičnice (plug in).

  In še slike iz predstavitve na avtomobilskem salonu v Ženevi

  Vir:

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.