FORUM

VW I.D. Space Vizzion


Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #14544
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen ID. space vizzion

  Pri Volkswagnu so razkrili sedmi električni koncept z imenom ID. To se je zgodilo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, na cestah pa naj bi bil v letu 2021.

  Tokrat so nas pri Volkswagnu razveselili s skicami, ki razkrivajo, da bo ID. space vizzion bolj prostorna in praktična različica koncepta ID. vizzion, hkrati pa bo očitno prvi popolnoma električni karavan na tržišču. Oddelek marketinga sicer razlaga, da bo novinec imel aerodinamičen profil grand tour avtomobilov, torej tistih, ki so namenjeni daljšim vožnjam in lahko zelo hitro drvijo, tipično pa lahko prevažajo 2 oziroma 2+2, notranjost pa bo za razliko od slednjih zelo prostorna. V osnovi bo narejen na električni platformi MEB, s polno baterijo pa bo mogoče prevoziti do 590 kilometrov.

  vir: Volan.si

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #14545
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen ID. space vizzion

  Nemci so svetu lahko pokazali svoj sedmi električni koncept ID. space vizzion, ki lahko s polno baterijo prevozi do 590 kilometrov.

  ID. space vizzion je dejansko karavan, torej bolj prostorna ter praktična različica limuzine vizzion, in bo kupcem širom Evrope na voljo že leta 2021. V drobovju se skriva električna platforma MEB, v dnu avtomobila pa litij-ionski baterijski sklop kapacitete 82 kWh (77 kWh na voljo za vožnjo) in v osnovi en elektromotor na zadnji premi. Slednji proizvede 205 kW (278 KM) moči in moč dovaja samo zadnjima kolesoma. Na voljo je tudi različica s štirikolesnim pogonom, kjer je po en elektromotor na vsaki premi, sistem pa proizvede 250 kW (340 KM) moči in 700 Nm navora, zato se lahko do 100 km/h požene v 5,4 sekunde. Hitrost je elektronsko omejena na 175 km/h.

  S polno baterijo lahko ID. space vizzion prevozi do 590 kilometrov, za kar je kriv tudi majhen količnik upora 0,24, sam koncept pa je dolg 4,95, širok 1,89 in visok 1,53 metra. Poseben je še zaradi 22-palčnih aerodinamičnih platišč, osvetljenega logotipa Volkswagen na maski avtomobila ter zaradi digitalnih kljuk, ki se pojavijo šele po kliku na pravi gumb v aplikaciji pametnega telefona. V notranjosti je prestavna ročica ob volanu in 15,6-palčni zaslon multimedijskega sistema, za voznika pa so na voljo digitalni merilniki na ozkem zaslonu, kjer se prikazujejo hitrost, prestava in nivo napolnjenosti baterije, več informacij pa projekcijski prikazovalnik vozniku projicira na vetrobransko steklo. Vsi materiali v notranjosti so iz trajnostnih virov, zelo zanimivo pa je umetno usnje appleskin, ki je narejeno iz ostankov snovi pri proizvodnji jabolčnega soka.
  V zadku lahko koncept prevaža do 586 litrov tovora, v dnu prtljažnika pa je prostor za polnilne kable in celo par električnih desk.
  Volkswagen ID. space vizzion v proizvodni obliki pričakujemo leta 2021.

  vir: Volan.si

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.