FORUM

VW Jetta 2014 (facelift)


 • Avtor
  Prispevki
 • #6534
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen Jetta

  Pred kratkim je na trg zapeljala prenovljena Jetta, ki je bila napovedana in predstavljena že na avtomobilskem salonu v New Yorku.

  Poleg novih stilskih sprememb na sprednjem in zadnjem delu avtomobila, ima Jetta opazne spremembe v celoti.
  Tu je povsem nov sprednji del z novo masko, novim odbijačem in novo obliko žarometov. Spremenjen oz. nov je tudi zadnji del, kjer opazimo nov odbijač, nove luči in malenkostno spremenjen pokrov prtljažnika z logotipom.
  Tudi celotni stranski del avtomobila je doživel nekaj manjših lepotnih in aerodinamičnih popravkov.

  Splošna učinkovitost je bila izboljšana z zmanjševanjem zračnega upora in z uporabo novih platišč/pnevmatik, ki pomagajo izboljšati kotalni upor. Novi so sistemi za pomoč vozniku ( sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, senzor za mrtvi kot, asistenca za speljevanje na klancu, Light Assist, Park Pilot,..).
  Notranjost prenovljene Jette se zgleduje po vodilnem in paradnem modelu Golf VII saj se lahko notranjost pohvali z novimi materiali in obogateno ponudbo razpoložljive opreme. Najbolj nam v prenovljeni notranjosti izstopa volanski obroč (enak dizajn kot Golf 7), skupaj z merilniki in pa posodobljena sredinska konzola armaturne plošče z radio – navigacijskimi sistemi (RCD in RNS). Novost je tudi pester izbor pri izbiri oblazinjenja sedežev ter da je prenovljena Jetta v notranjosti pridobila več prostora za potnike. Tako spredaj kot zadaj.

  Prenovljena Jetta je na voljo z petimi motorji, ki izpolnjujejo standarde (Euro 6). Izbiramo lahko med tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema.

  Bencinski motorji so:
  1.2 TSI 77 kW (105 KM) BlueMotion Technology in šest stopenjski ročni menjalnik,

  1.4 TSI 92 kW (125 KM) BlueMotion Technology in šest stopenjski ročni menjalnik ali ob doplačilu z sedem stopenjskim avtomatskim DSG menjalnikom,

  1.4 TSI 110 kW (150 KM) BlueMotion Technology in šest stopenjski ročni menjalnik ali ob doplačilu z sedem stopenjskim avtomatskim DSG menjalnikom,

  Dizelska motorja sta:
  2.0 TDI 81 kW (110 KM) BlueMotion Technology in pet stopenjski ročni menjalnik ali ob doplačilu z sedem stopenjskim avtomatskim DSG menjalnikom,

  2.0 TDI 110 kW (150 KM) BlueMotion Technology in šest stopenjski ročni menjalnik ali ob doplačilu z šest stopenjskim avtomatskim DSG menjalnikom.

  Prenovljena Jetta ostaja z enakima paketoma opreme Comfort in Sport.

  Fotografije:

  vir fotografij: http://www.volkswagen.si/modeli/nova_jetta

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #6552
  lukad
  lukad


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3c variant highline
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  705 sporočil

  Všečno vozilo.
  Zunajost: moti me to, da če jo na hitro pogledam vidim passata b7 :D
  Notranjost: bi pa tudi lahko naredili preskok naprej, da bi sredinska konzola predvsem kar se tiče multimedijske enote dobila obliko golfa 7 ali pa novega passata namesto rcd/rns.

  LP lukad

  #6596
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Res je, Jetta je tudi meni všečno vozilo.

  Facelift je čisto logična razlaga, saj od dneva predstavitve pa do letos ni bila deležna prenove. Res bi lahko naredili korak naprej, ampak potem nebi bil več facelift. Bomo rajši počakali še kakšno leto ali več, da na trg zapelje povsem nova. :thumbsup:

  In pa še ena novica okoli Jette.

  Ameriška organizacija Ward’s, ki pokriva avtomobilsko industrijo in izdaja revijo Ward’s AutoWorld, vsako leto izbere 10 najboljših avtomobilskih motorjev (za ameriški trg).

  Med letošnjimi 37 -imi kandidati se je znašla prenovljena Jetta in na koncu bila izbrana v deseterico najboljših. Osem urednikov omenjene organizacije je navdušil in prepričal 1.8-litrski DOHC štirivaljnik (Volkswagen Jetta), ki pa je na voljo samo na ameriškem tržišču. Nagrada bo podeljena 14. januarja 2015 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

  Na spodnji povezavi si lahko ogledate še ostalih 9 prejemnikov nagrade…

  vir: http://www.avtomobilizem.com/novice/wardov-seznam-desetih-najboljsih-motorjev-leta/12-12-2014/

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.