FORUM

VW Polo 2017 – new generation


Forum Novosti in novice Splošne novice VW Polo 2017 – new generation

Neodgovorjene teme | Aktivne teme

 • Avtor
  Prispevki
 • #10224
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Boljši v vseh pogledih – Volkswagen Polo

  Volkswagen pripravlja novo generacijo modela polo, ki bo na ceste zapeljala še pred koncem prihodnjega leta, najverjetneje jeseni, torej pol leta po prihodu novega forda fiesta. Polo se bo ponašal s številnimi novostmi.

  Volkswagnovi inženirji so pri pripravi nove generacije modela polo, stremeli predvsem k izboljšanju kvalitete izdelave in materialov, ter povečanju prostora za potnike, pri čemer niso želeli pretirano povečati avtomobila. Kljub temu bo polo tudi v novi generaciji še vedno bolj ugoden volkswagen, ki pa bo lahko imel številne napredne sisteme, ki jih kupci želijo tudi v svojih ugodnih avtomobilih.

  Pri Volkswagnu je zaradi zapletov z aferami vse v znamenju varčevanja, zato bo novi polo narejen na najmanjši različici platformi MQB skupine Volkswagen, ki so jo poimenovali A0. Seveda ima platforma številne komponente, ki jih premorejo tudi audi TT in volkswagen golf, obenem pa je A0 precej bolj enostavno zasnovana. To pomeni, da bo medosna razdalja nespremenjena pri vseh izvedenkah modelov polo, audi A1, seat ibiza in škoda fabia, ter njihovih od tal bolj oddaljenih različic. Trenutna generacije se sicer ponaša z medosjem dolžine 2.470 milimetrov, nova pa bi lahko imela še večji razmak, tudi do 9 centimetrov. Krajši previsi spredaj in zadaj bodo krivi za razmeroma nespremenjene zunanje mere, podaljšana medosna razdalja pa bo prinesle več prostora v notranjosti, še posebej za potnike na zadnji klopi.

  Motorizacija novega volkswagna polo bo v večini sestavljena iz majhnih prisilno polnjenih agregatov, čeprav bo vstopni model verjetno poganjal posodobljeni 1,0-litrski atmosferski motor, ki bi lahko proizvedel okoli 55 kW (75 KM) moči, na voljo pa bosta še prisilno polnjeni izvedenki enakega motorja z močjo 74 kW (100 KM) in 85 kW (115 KM). Inženirji so se odločili tudi za upokojitev 1,4-litrskega turbobencinskega in 1,6-litrskega turbodizelskega motorja, slednja pa bosta zamenjala motorja s prostornino 1,5 litra. Bencinska izvedenka bo po vsej verjetnosti ponujala 103 kW (140 KM) in 117 kW (160 KM) moči, bolj umazan brat pa 66 kW (90 KM), 81 kW (110 KM) in 95 kW (130 KM). Obstaja tudi možnost, da bo polo prejel tudi hibridno različico, kakršno bo premogla tudi nova generacija volkswagna golf, vendar potrebuje sistem bolj sofisticirano 48-voltno električno napeljavo, ki pa bi lahko bila predraga za tako mali avtomobil. V vsakem primeru bodo motorji spojeni s šeststopenjskimi ročnimi menjalniki, bolj ekonomična različica bluemotion tudi s petstopenjskim ročnim, ob doplačilu pa bo še vedno na voljo sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik DSG.

  Sprememba platforme se bo odražala tudi v notranjosti, kjer bodo lahko številne napredne tehnologije, ki so jih poprej premogli samo večji avtomobili. Po napovedih bi naj popolnoma vse različice prejele barvni zaslon na dotik, samo vstopni model pa ne bo ponujal povezljivosti s pametnimi telefoni preko sistemov android auto in apple carplay. Največji zaslon v ponudbi bi lahko bil velik tudi 9,5 palcev, s čemer bi Volkswagen pravzaprav dvignil sredinec in ga namenil konkurenci. Verjetno bodo na voljo tudi digitalni merilniki, ki pa bodo, kot so že sedaj, na voljo samo ob konkretnem doplačilu. Seveda pa bo nosilna nota nove generacije volkswagna polo ravno povezljivost, zato lahko predvsem pri dražjih različicah pričakujemo tudi internetno povezavo, za lažji dostop do socialnih omrežij in to brez uporabe podatkovne povezave pametnih telefonov.

  vir: http://www.volan.si/novosti/novice/6268-volkswagen-polo/

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #10494
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Brazilski novinarji so se dokopali do internih fotografij avtomobila za katerega pravijo, da je to Polo nove generacije.

  Šesta generacija Pola je na fotografijah še kot delovna maketa oblikovalcev, a zdi se, da ta avto v novi generaciji dobiva podobo, ki je v tesnem sorodu z aktualno generacijo Golfa. Pri Volkswagnu so namreč prišli do zaključka, da Polo v zadnjem času vendarle izgublja v primerjavi z novimi in modernimi konkurenti, zato naj bi Volkswagnovci zdaj preskušali drugačen recept.

  Avto naj bi bil dolg nekaj več kot 4 metre, z večjo medosno razdaljo, večjim prtljažnikom in več prostora za noge na zadnji klopi, obenem pa naj bi z uporabo platforme MQB in novih materialov uspeli znižati težo za okrog 70 kilogramov. Vse kaže, da bi novega Pola lahko prvič videli že na ženevskem avtosalonu marca prihodnje leto.

  vir: Avtomanija.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #10495
  Avatar
  polo9n


  novinec
  Pridružen/a: 15/02/2016
  33 sporočil

  Novi Polo bo skoraj sigurno predstavljen v Ženevi. V drugi polovici leta naj bi se začel prodajati v Nemčiji, šele konec leta ali bolj verjetno pa v začetku 2018 se naj bi začel prodajati tudi pri nas oziroma pria prva pošiljka avtomobilov. Mi je pa zanimivo, da bojo sedaj imeli vsi barvi zaslon na dotik. Kolikor vem ima že sedanja generacije takšni varianto, nevem edino za trendline, ki pa je sedaj tako ali tako ni v prodaji.

  #10864
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Takšen bo novi Polo

  Iz Južne Afrike prihajajo fotografije, ki razkrivajo podobo šeste generacije Volkswagna Polo.

  Pričakovano so se Volkswagnovci odločili za evolucijo oblike aktualne generacije, pri čemer so žarometi dobili nekoliko bolj ovalno obliko, v njihovi notranjosti pa svetijo dnevne luči, kot jih poznamo na nedavno prenovljenem Golfu. Na zadku so nekaj več prostora dobila zadnja svetila, drugače pa oblika ni doživela revolucionarnih sprememb.

  Notranjosti na fotografijah ni, a glede na govorice je pričakovati boljše materiale in precej spremenjeno zasnovo armaturne plošče. Novi Polo sicer sloni na pomanjšani različici platforme MQB, ki naj bi zagotavljala več prostora v potniški kabini in nižjo maso. VW bo pri Polu zmanjšal tudi nabor pogonskih agregatov (iz 14 na 12), novinec pa se bo javnosti predstavil na salonu v Frankfurtu.

  vir: Avtomanija.com

  —————————————————————————————————————————————————-

  Volkswagen si močno prizadeva ohraniti svoj ponos po emisijskem škandalu, nova generacija modela Polo mora tako biti brez dvoma najboljša v svojem razredu.

  Šesta generacija modela Polo naj bi bila uradno predstavljena na Frankfurtskem avtomobilskem salonu septembra. Nova generacija, po 42 letih proizvodnje, bo tako kot nova generacija Seat Ibize slonela na MQB A0 platformi, kar pomeni, da bo Polo daljši ter širši.

  Nov Polo bo zunaj bolj drzen kot dosedanji Volkswagnovi modeli, saj si močno prizadevajo osvojiti tudi mlajšo populacijo med kupci. Bolj izrazita bosta sprednja žarometa in zadnji del, streha bo pa nižja, glede na opažen koncept v Volkswagnem oblikovnem centru v Nemčiji. Medtem ko trenutna generacija Pola temelji na PQ25 platformi, nova generacija pa bo temeljila na popolnoma novi platformi imenovani MQB-A0, tako kot sestrska Seat Ibiza in Škoda Fabia. Novi Polo bo zaradi nove platforme, ki omogoča daljšo medosno razdaljo v notranjosti bolj prostoren(predvsem na zadnjih sedežih), zaradi širše osi pa bo večji tudi prtljažnik.

  Tako kot dosedaj, bo Polo na voljo v tri in pet-vratni različici, trenutno pa ni znano, če bo Volkswagen na trg poslal tudi CrossPolo različico s povišano razdaljo od tal in plastičnimi zaščitami karoserije, ker pričakujemo prihod novega Volkswagnovega manjšega športnega terenca. Trenutno je bil javnosti razkrit le koncept z imenom T-Cross Breeze, ki pa lahko napoveduje serijsko vozilo osnovanega na novi generaciji Pola.

  Volkswagen bo kupce prepričeval z uporabljenimi kvalitetnimi materiali v notranjosti, obstaja pa možnost, da bo na voljo tudi digitalni zaslon merilnikov. Z zagotovostjo lahko trdimo, da bo na voljo nova generacija multimedijskih zaslonov na dotik, najnovejši sistem Park Pilot parkirnih senzorjev in keyless ključ.

  Volkswagen si močno prizadeva opomoritve po emisijskem škandalu, zato bo nova generacija Pola na voljo z skrbno premišljenimi možnostmi agregatov. Trenutna generacija Pola je na voljo z štirinjastimi različnimi agregati, Volkswagnov šef Herbert Diess pa trdi, da bodo število agregatov zmanjšali in v novem Polu nudili le tiste z najnižjo porabo in emisijami. V osnovni izvedenki bo na voljo 1,0-litrski prisilno polnjeni trivaljni bencinski agregat z različnimi zmogljivostmi(od 66 konj in vse do 115 konj). 1,2-litrski in 1,4-litrski motor naj bi opustili, nadomestil bi ga pa 1,5-litrski TSI bencinski EVO agregat(enak kot v prenovljenem Golfu sedme generacije) z možnostjo izklopa valjev. Krožijo govorice o tem, da bi GTI različica imela 2,0 TSI motor z močjo okrog 200 konj, medtem ko R različice ne bo. Kljub temu, da si Volkswagen močno prizadeva znižati število dizelskih agregatov, bo na voljo 1,6 TDI z močmi od 80 konjev do 110 konjev. Sprva ni mišljeno nobenih električnih ali hibridnih različic(bencinsko-električnih), le možnost plina kot gorivo.

  Nekaj fotografij oz. špekulacije glede oblike nove generacije Pola

  vir: avtoblog.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11088
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11112
  .com
  .com


  administrator foruma
  Vozim: GOLF 1+2+3
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: malo tu, malo tam
  894 sporočil

  pa bo spet treba menjat ane Luka =) =) =) :sweat_smile: :tongue_winking_eye:

  | GOLF 6 | 1.4 TSI power |

  A: Ej zakaj mi pa nisi ustavu k sm ti štopu?!
  B: Aja, to si mi štopu, sm mislu da mi "lajkaš" avto!

  VTEC is 1 million unicorns farting at the same time.

  #11137
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Nekaj novih fotografij…

  vir: Volan.si

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11248
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen Teases the New 6th Gen Polo Ahead of Friday Reveal

  The latest iteration of Volkswagen’s compact, European hatchback is set to be revealed this Friday in Berlin and the automaker it drumming up excitement with a teaser shot of the new car.

  Bigger outside and in, the new Polo will make the lives of the Europeans who buy them like hot cakes easier.

  “This Volkswagen can immediately be made out as the original of its class, but also as a completely new generation,” says Klaus Bischoff, the brand’s head of design. “A Polo with an expressive design which makes the compact sportier, cleaner and unique within the brand range. This is a car that fits in perfectly with our times – both visually and technologically.”

  Set on the MQB A0 platform, the smallest version of the widely used chassis, the new Polo is rumored to offer improved engines and tech to keep up with the competition.

  AutoExpress reports that the sixth generation Polo will start with a revised version of the 1.0-liter naturally aspirated three-cylinder engine. It offers anywhere from 64 hp to 114 hp.

  We also expect to see a 1.5-liter TSI unit, producing 148 hp in its tamest variation and up to 197 hp in GTI trim.

  No mild-hybrid is expected for the new Polo.

  vir: http://www.vwvortex.com/news/volkswagen-teases-new-6th-gen-polo-ahead-friday-reveal/

  ————————————————————————————————————————————————

  Volkswagen napoveduje novega pola

  Volkswagen je objavil dve napovedni fotografiji šeste generacije pola, ki ga bodo v petek predstavili v Berlinu. To je drugi najbolje prodajani model Volkswagna.

  Leto 2017 je v znamenju novih generacij majhnih avtomobilov. Videli smo že novo ford fiesto, v Slovenijo pa so že pripeljali novi kia rio, nissan micra, suzuki swift in seat ibiza.

  Konkurenco bo še dodatno popestril novi volkswagen polo. Pri največjem svetovnem proizvajalcu avtomobilov so objavili dve napovedni fotografiji, ne pa tudi tehničnih podrobnosti vozila.

  Platformo si deli z novo seat ibizo

  Nastal bo na novi platformi MQB A0 za ta razred vozil, ki jo ima tudi nova ibiza. Polo bo po napovedih iz Wolfsburga dobil čistejše oblikovalske linije, bolj mladostniški videz in bogato opremo. Pri tej lahko pričakujemo elemente prenovljenega golfa, kar velja predvsem za nov digitalni zaslon na sredinski konzoli.

  Polo je drugi najbolje prodajani model Volkswagna za golfom.

  vir: siol.net

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11254
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  The new Volkswagen Polo: Teaser for world premiere

  Uradna premiera se bo odvila jutri 16. Junija ob 11.00 uri v Berlinu.

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11255
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  The new Volkswagen Polo

  Za vse, ki nismo uspeli spremljati svetovne premiere novega Pola šeste generacije, pa je na voljo v spodnjem videu, ki je celoten posnetek dogodka oz. premiere.

  Nekaj ključnih ilinej:

  – povsem nova platforma
  – dizajn in videz (zunanjost in notranjost
  – nove tehnologije in kot prvi v tem razredu
  – večji poudarek na varnosti in mnogo asistančnih sistemov
  – več prostora v notranjosti in večja prostornina prtljažnika
  – večja motorna paleta (9 motorjev) – nova TSI in TGI motorja
  – POLO GTI – nov motor prostornine 2.0 TSI z 200KM
  – Polo BEATS – nove barve, stilski paketi, zvočni sistem – Polo po želji lastnika (enako kot pri Up! Beats)

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11262
  sonaman
  sonaman


  stalni uporabnik
  Vozim: Golf MK6
  Pridružen/a: 17/02/2014
  Lokacija: Gorenjska
  801 sporočilo

  No ja…saj še kolikor toliko dobro zgleda. Sem se bal, da bo še slabši. Zadnji del se mi zdi da malo preveč na Audi-ja Q2 spominja :grin: . Pa še, kaj je to fora, da tem novim avtomobilom, zmeraj bolj dodajajo te “fake” zaključke izpuhov. :thumbsdown: . Kje so tisti klasični? :tongue_winking_eye:

  "I'd Like To Apologize To Absolutely Nobody" - Conor McGregor

  #11511
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  NOVI VOLKSWAGEN POLO

  Med prvimi v Sloveniji smo imeli priložnost se zapeljati z povsem novo generacijo Pola ter zbrati nekaj začetnih občutkov in vtisov. Novi Polo je pod pokrovom imel vgrajen bencinski motor 1.0 TSI z 90KM in 5 – stopenjskim ročnim menjalnikom, paket opreme pa Comfortline. Barva vozila je energično oranžna.

  Daljši test sledi v naslednjih tednih, saj prav danes poteka uradna domača premiera novega Pola.

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11512
  Avatar
  polo9n


  novinec
  Pridružen/a: 15/02/2016
  33 sporočil

  Bundr malo te bom dopolnil. Ja Pola se je dobilo na testno vožnjo za cca.2urci. Prvi vtisi so fantastični. Avto je vzdoldno precej trši od prejšnega, prav tako pa malenkostno tudi prečno (nagibanje). V notrajnosti boljši materiali kot v prejšni generaciji. Občutiti pa je lahko tudi nekoliko bolj prostorno potniško kabino. Kar se zadeva motorja zadeva je neverjetno živa prav tako tudi elastična, težave mu ne povzročata ne avtocesta ne klanci. Mislim da se bo velika večina odločila za prav ta motor, ker 115 ali 110 km je precej dražji. Potem pa še 1.5tsi z 150km kar bo verjetno brutalna zadeva (takega si tudi ogledujem). Je pa res, da med 150km različico in pa GTI bo razlika v ceni cca. 1000€. Kar se pa porabe tiče pa je brezveze razlagati ker se je avto imelo premalo časa da bi lahko komentiral.
  Naj še dodam, da je ta motor bolj poskočen od prejšnega 1.2tsi 90km.

  #11557
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Volkswagen pripravlja Pola R

  Čeprav še ni na vidiku niti GTI-ja, pri VW-ju že razmišljajo o malem strupenem R s 300 konji.

  Britanski mediji so se razpisali o verziji R z dvolitrskim TSI, navitim na številko 300 in sposojenim pri Golfu R. Tako kot večji Golf R je tudi Polo R postavljen na MQB plaformo, a verjetnost, da bo imel štirikolesni pogon, je mala, sploh, ker bi lahko bil hitro predrag ali skakal v zelje večjemu bratu.

  Nova motorna konfiguracija naj bi se znašla tudi v strupenih Škodah in Seatih.

  vir: Avtomanija.com

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11562
  Avatar
  polo9n


  novinec
  Pridružen/a: 15/02/2016
  33 sporočil

  To pa ja… Potem se bo pa splačalo še malo počakat. :thumbsup:

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.