FORUM

Zeltweg, Red Bull Ring 2018


Forum Srečanja Potopisna potovanja Zeltweg, Red Bull Ring 2018

Neodgovorjene teme | Aktivne teme

 • Avtor
  Prispevki
 • #11879
  Avatar
  Forsttechniker


  novinec
  Pridružen/a: 18/11/2017
  25 sporočil

  Na prvo zares sončno nedeljo v tem letu sva se odpravila z drago na izlet v Avstrijo. Kot se za ljudski avto ’84 spodobi, sva obiskala dirkališče v Spielbergu pri Zeltwegu, kjer je leta 1984 Niki Lauda kot edini Avstrijec do sedaj zmagal na Veliki nagradi Avstrije.
  Peljala sva se celo pot po stari cesti, brez avtocest in navigacije. Google Zemljevid je sicer pokazal 150 km v eno smer. Pot je bila zaradi tega malce daljša, a tudi bolj živahna. Na pot sva krenila proti Dravogradu in čez mejni prehod Vič. Avstrijski policist naju je samo radovedno pogledal. Ob podvozu pri mogočnem benediktinskem samostanu v Šentpavlu (St.Paul) sem izkoristil prvo priliko za fotografiranje. Kot zanimivost, v samostanu so do 1.sv.vojne hranili Gutenbergovo biblijo, ob kateri še danes prisegajo ameriški predsedniki.
  1

  Naslednja postaja je bilo mestece Wolfsberg, kjer sva se peš odpravila na grajski grič. Sam grad je sicer bil zaprt zaradi kolektivnega dopusta.
  2

  Malo naprej od kraja Twimberg pa preseneti viadukt, visok kar 165 m. Za primerjavo, najvišji slovenski viadukt Črni kal je visok 95 m.
  3

  Blizu meje med avstrijsko koroško in štajersko vsa pomalicala, Golfek pa si je malce spočil. Sončnemu vremenu navkljub je vseskozi pihal mrzel veter.
  4

  Malce izven Zeltwega pa sem le zagledal tablo Red Bull Ring, dirkališče pa se je pokazalo pa pobočju severno od mesta. Potem pa končno cilj!
  5

  Staro-novo nekdaj najhitrejše dirkališče na koledarju F1 .
  6

  Pred stavbo kofetkajo sonca željni gosti, notri pa zanimiva trgovinica s spominki, ‘show room’ in muzej (kamor nisva šla). Večinoma se na prvi pogled vse vrti okrog Laude in ekipe Red Bull. Njihovi bolidi, Nascar avto, motor Marc Marqueza in nekaj drugih dirkalnikov. Kupite lahko tudi košček asfalta :) (30€).
  9

  Po dirkališču se lahko zapelješ s Formulo 2, Nascar dirkalnikom, motorjem, ktm x-bow, itd. Ob stezi je tudi proga za gokart.
  11

  Fotografiranje je sledilo iz ovinka ‘Rauch’.
  10

  Po kroženju okrog dirkališča sva se počasi odpravila domov.
  7

  Na poti naju je “zmotil” le mlad par, v svojem Golfu 1 ves navdušen nad enakim vozilom. Žal mi je, da ga nisem nekako ustavil, da bi se fotografirali skupaj. Sledila je še večerja v Sloveniji in prihod domov v poznih večernih urah. Prvi ‘road trip’ s Srebrno puščico je uspel. :beers:
  8

  #11882
  sonaman
  sonaman


  stalni uporabnik
  Vozim: Golf MK6
  Pridružen/a: 17/02/2014
  Lokacija: Gorenjska
  801 sporočilo

  Zanimiv roadtrip in odlična predstavitev… :thumbsup:

  "I'd Like To Apologize To Absolutely Nobody" - Conor McGregor

  #11884
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Zanimiv izlet in odlična predstavitev. Pohvalno :thumbsup: :clap:

  Matr je lepo vidt Golf 1 -ko 8) :)

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

  #11888
  Avatar
  Forsttechniker


  novinec
  Pridružen/a: 18/11/2017
  25 sporočil

  Hvala za lepe odzive. Jo je lepo videt, ampak premišljujem, če bi jo predelal v ‘gti / gtd look’. Po eni strani bi bil videt bolj dinamičen, po drugi strani pa vsi predelujejo te stare golfe v gti…

  1b

  #11913
  bundr
  bundr


  administrator foruma
  Vozim: Passat 3BG
  Pridružen/a: 19/12/2013
  Lokacija: Gorenjska
  1709 sporočil

  Golf I GTI je pa itak klasika in poglavje zase.

  Odvisno kaj želiš spremeniti oz. dodelati. Samo zunanjost ali tudi notranjost?

  It’s not just a car, it’s the Volkswagen feeling!

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.